Ευστράτιος Τζιμής προς Σπύρο Γαληνό: “Η αλήθεια είναι πιο δυνατή από τα επικοινωνιακά  σας τρικ”

Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού με τον ανεξάρτητο πλέον Δημοτικό Σύμβουλο Ευστράτιο Τζιμή, ο οποίος απαντά στην μακροσκελή προσωπική επιστολή του Σπύρου Γαληνού.

Ο Ευστράτιος Τζιμής αφού αναφέρει τις κατηγορίες που του απηύθυνε  ο Σπύρος Γαληνός – καρεκλοκένταυρο,  εμπαθή, ανίκανο και  φιλόδοξο – του ανέφερε ότι “ο ίδιος δεν έψαχνε για δουλειά αλλά ήθελε  υπηρετήσει τον τόπο του με θεμιτούς και νόμιμους  όρους”.

Στην επιστολή – απάντησή του ο Ευστράτιος Τζιμής αναφέρει:

“Κύριε Δήμαρχε,

Τα  επικοινωνιακά  σας τρικ είναι θεμιτά δεν μπορούν, όμως,  να μιλάνε πιο δυνατά από την Αλήθεια.

Εγώ, όμως, υποχρεούμαι να ξαναπώ τη δική μου αλήθεια,   όχι για  να απολογηθώ, αλλά γιατί έχω χρέος και ευθύνη απέναντι σε όσους με εμπιστεύτηκαν (και   είναι πολλοί ) αλλά και σε όλους τους συνδημότες μας, χωρίς  αρνητικούς  χαρακτηρισμούς, αλλά με στοιχεία και με ειλικρίνεια (όπως για παράδειγμα οι ορκωτοί λογιστές ελέγχουν  τυπικά σε οικονομικό επίπεδο και δεν διοικούν),  γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος από όλους μας. Άλλωστε  σε μια  κλειστή κοινωνία είναι γνωστές οι διαδρομές όλων μας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές έκανα μια μεγάλη προσωπική υπέρβαση,  συμμετέχοντας ως υποψήφιος στο συνδυασμό σας, γνωρίζοντας ότι ο πολιτικός μου χώρος στήριζε άλλον συνδυασμό. Πίστεψα σε σας και στο πρόγραμμά μας. Δεν έψαχνα δουλειά,  γιατί είχα, απλά  ήθελα το αυτονόητο,  να υπηρετήσω τον τόπο μου με  θεμιτούς και νόμιμους  όρους.

Προσπάθησα δε στα πλαίσια  της λειτουργίας μου παρόλη την  αρνητική οικονομική, και όχι μόνο, συγκυρία και την εσωτερική  υπονόμευση  να παραχθεί  τόσο μεγάλο έργο, το οποίο  έχει δρομολογηθεί και εκτελεί σήμερα  ο Δήμος (λεπτομέρειες  θα δώσω άμεσα στη δημοσιότητα).  Παράλληλα, ως μέλος της δημοτικής αρχής υπακούοντας στη  συνείδησή μου  λειτούργησα πολιτικά,  εκφράζοντας θέσεις  ενίοτε μη αρεστές σε σας, όπως μη   αρεστή   είναι  και η επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου.

Αντί, όμως,  να απαντήσετε επί της ουσίας σε όσα με εξανάγκασαν να προβώ στην ενέργεια αυτή,  εσείς με την ευκολία, που διακρίνει όσους δεν έχουν επιχειρήματα,  με χαρακτηρίσατε καρεκλοκένταυρο,  εμπαθή, ανίκανο και  φιλόδοξο. Και όλα αυτά, γιατί τόλμησα να πω μερικά από αυτά που ξέρει και κουβεντιάζει ο λεσβιακός λαός.

Επειδή   δεν θέλω να υποβαθμίσω  το επίπεδο της πολιτικής  αντιπαράθεσης, δεν μπαίνω στη λογική να βάλω  «ονόματα και διευθύνσεις»  όλων εκείνων, αιρετών και μη, τους οποίους  επιλέξατε να πληρώνετε από την τσέπη των δημοτών (ανταποδοτικά τέλη), ασκώντας κατά την άποψη σας τη διοίκηση του  δήμου, προϋποθέτοντας  μάλιστα  και την επανεκλογή σας !!!

Κύριε Δήμαρχε, αντί  να σπιλώνετε με τέτοια ευκολία καταξιωμένους ανθρώπους, απαντήστε επιτέλους  επί των συγκεκριμένων ζητημάτων  χωρίς λάσπη και υπεκφυγές. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε στο μέλλον.”

Με τιμή

Στρατής Τζιμής

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο