Ευχαριστίες του Κ. Μανιατόπουλου για την επιχορήγηση του Μουσείου Τεριάντ

Teriade_Mytilini

Με απόφαση της τον προηγούμενο μήνα ,η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση του Μουσείου, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης τακτοποίηση των οικονομικών του υποχρεώσεων, οι οποίες είχαν συσσωρευτεί κατά το παρελθόν .

Απόντος του Διοικητικού συμβουλίου, ως διευθυντής οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ενέργεια του Υπουργείου που με αυτό τον ουσιαστικό τρόπο, σε δύσκολη από οικονομικής άποψης χρονική συγκυρία, κατάφερε να επιλύσει ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που ταλάνιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το μουσείο και εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ιδιαίτερές μου ευχαριστίες προς τον βουλευτή κ. Πάλλη γιατί με την κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος, την συνεχή και το κυριότερο ουσιαστική, προσωπική του παρέμβαση, κατάφερε να εξασφαλίσει την συνεργασία και της Διοίκησης του ΙΚΑ ώστε να διευθετηθεί με τον ωφελιμότερο για το μουσείο τρόπο η αποπληρωμή της οφειλής μας προς τον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα, που ήταν και το σοβαρότερο πρόβλημα .

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή κ. Αθανασίου για τη συμβολή του με την επερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο.

Εύχομαι η αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως η ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν τα παραπάνω πρόσωπα να βρουν μιμητές ανάμεσα και στους υπόλοιπους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργείου, όντως προσέφερε οριστική λύση σε ένα σημαντικότατο πρόβλημα .

Δυστυχώς όμως το Μουσείο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες και προβλήματα που κυρίως οφείλονται στην χρόνια αδιαφορία και ανεπάρκεια που επέδειξαν τόσο οι τοπικοί παράγοντες όσο και η Πολιτεία στο παρελθόν.

Θα πρέπει, να γίνει κατανοητό ότι αυτή η πολύτιμη παρακαταθήκη που λέγετε Μουσείο ΤΕΡΙΑΝΤ αποτελεί έναν θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που έχει μεν απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και προσφοράς προς τον τόπο μας, αλλά παράλληλα, απαιτείται και η ουσιαστική συμπαράσταση όλων των τοπικών παραγόντων για να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Ο Διευθυντής του Μουσείου

Κώστας Μανιατόπουλος

Σχετικές δημοσιεύσεις

7 Άποψη για τα “Ευχαριστίες του Κ. Μανιατόπουλου για την επιχορήγηση του Μουσείου Τεριάντ”

Αφήστε ένα σχόλιο