Αιχμές από τον Στρατή Κόρακα για το ταξίδι της Χριστιάνας Καλογήρου στο ΝΑΤΟ

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου(13/3/17) η Περιφερειαρχης κ. Καλογήρου «ενημέρωσε» τους περιφερειακούς Συμβούλους για την πρόσφατη επίσκεψή της, με άλλους συναδέλφους της νεοδημοκράτες, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες..

Η κ. Καλογήρου αφού εξήγησε  ότι η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία και ευθύνη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σημείωσε ότι αυτή είχε ενημερωτικό χαρακτήρα  σχετικά με την πορεία και το έργο του ΝΑΤΟ και δεν ήταν δυνατό να τεθούν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής .

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Υπογραμμίζω την ενημερωτική διάσταση αυτής της συνάντησης όπως συνηθίζουν οι παγκόσμιοι, υπερεθνικοί οργανισμοί και αυτό το λέω με έμφαση δηλαδή υπογραμμίζω με έμφαση την ενημερωτική διάσταση  γιατί εμείς οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είμαστε ούτε παράγοντες, ούτε συντελεστές Εξωτερικής Πολιτικής.

Αυτά τα φλέγοντα ζητήματα δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν αντικείμενο συζήτησης σε μία τέτοια συνάντηση.. Έτσι, με την εκτίμηση που κατά κανόνα έχω ότι οι συναντήσεις αυτού του είδους πρέπει να γίνονται, μετά το ταξίδι αυτό διατηρώ την εντύπωση ότι είχε μια χρησιμότητα και το λέω για το ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο επικοινωνούμε βλέπουμε ακούμε και όλα αυτά τα διαβάζουμε με το δικό μας κριτήριο ώστε να μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για το Βόρειο Αιγαίο.».

Και όταν προκλήθηκε να μας πει αν τέθηκαν τα προβλήματα  που έχουν δημιουργηθεί στο Αιγαίο και ποιες απαντήσεις πήραν από τους ΝΑΤΟϊκούς καθώς  και ποια ήταν η “χρησιμότητα”, όπως επεσήμανε η ίδια, αυτής της επίσκεψης, η κ. Καλογήρου προτίμησε να σιωπήσει..

Εύλογα, λοιπόν,  μπορεί να διερωτηθεί κανείς : Τότε γιατί πήγε και μάλιστα, όπως είπε προσκεκλημένη από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου, που, εν πάσει περιπτώσει, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω της επιθετικής-επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, ενός εξέχοντος μέλους του ΝΑΤΟ και των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πηγών και των διόδων  ενέργειας και στην περιοχή μας και το ξαναμοίρασμα των αγορών.

Είναι βέβαιο ότι η κ. Καλογήρου ενημέρωσε πολύ επιφανειακά  το Περιφερειακό Συμβούλιο, «κρύβοντας λόγια» και δείχνοντας, άλλη μια φορά, πόσο υποβαθμίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πράγματι ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα μπορούσε να είναι ταξίδι αναψυχής ή απλής ενημέρωσης για το ΝΑΤΟ, κάτι που θα μπορούσε να το έχει και από το διαδίκτυο. Είναι βέβαιο ότι εντάσσεται στη προπαγανδιστική προσπάθεια της αμερικάνικης πρεσβείας να προβάλει το “θεάρεστο” εγκληματικό έργο του ΝΑΤΟ και στην περιοχή μας.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Σ. Κόρακας, σημείωσε ότι Ισως η συμμετοχή της κ. Καλογήρου  σ’αυτή την επίσκεψη να είναι και μια απάντηση στο επανειλημμένο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης να ασχοληθεί το Περιφ. Συμβούλιο με την αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί για τους κατοίκους των νησιών μας.

Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες, με δεδομένη  την αφοσίωση της κ. Καλογήρου και του κόμματος της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ., ούτε για την λατρεία της προς τις ΗΠΑ, ότι  θα  την πείθαμε να αλλάξει στάση. Ωστόσο πιστεύαμε ότι, με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν και σήμερα στην περιοχή μας  και με τη στάση του Ποντίου Πιλάτου που τηρεί  το ΝΑΤΟ απέναντι στο  μέλος του, την Τουρκία θα έδειχνε κάποια αυτοσυγκράτηση.

Ομολογώ ότι πέσαμε έξω. Η περιφερειακή αρχή αρνείται να ικανοποήσει το αίτημα μας προφανώς γιατί ξέρει ότι μια τέτοια συζήτησει θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τις καθοριστικές ευθύνες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ .

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του διαβάζοντας αποσπάσματα από την Δήλωση των Δημάρχων και Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αυτή την επίσκεψη:

“…….Οι Περιφερειάρχες Β. Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και  Εβρου  και ο δήμαρχος  Χανίων,  κάτω από το συντονισμό  της  αμερικάνικης πρεσβείας – με την παρουσία του πρόεδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος – επισκέφτηκαν την εδρα του ΝΑΤΟ  για να ενημερωθούν, όπως ανακοίνωσαν, για το “θεάρεστο”  έργο του! Οι “αυτοδιοικητικοί” της ΝΔ ζήλεψαν το ρόλο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει αναλάβει  σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην περιοχή και έτρεξαν να δηλώσουν παρόντες, να συνεισφέρουν στο ξέπλυμα του Αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού. Μια δουλειά άλλωστε που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης   την ξέρει  καλά και την διεκπεραιώνει από παλιά.

Αλήθεια, θέλουν να ξεχάσει ο λαός μας  το ρόλο του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην επιβολή της εφτάχρονης στρατιωτικοφασιστικής χούντας στην Ελλάδα, στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στην διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων, την  συνδρομή της Βάσης της Σούδας στην επέμβαση στο Ιράκ και στη Λιβύη καθώς και στο συνεχιζόμενο μακελειό στην  Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου; Και αν όλα αυτά δεν τα ένοιωσαν ποτέ τους ως πρόβλημα, δεν αντιλαμβάνονται άραγε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου που παίζουν ΝΑΤΟ- ΗΠΑ – ΕΕ  μπροστά  στις νέες, θρασύτατες,  διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, στην  ΑΟΖ της Κύπρου;  Πρόσφατα ο ίδιος ο Γ.. του ΝΑΤΟ ευρισκόμενος στην Αθήνα δεν εξέφρασε τις ευαισθησίες του απέναντι στις αξιώσεις της Άγκυρας;…………

…….. Δεν είναι τυχαίο που, στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και της πολυδιαφημιζόμενης «ανάπτυξης», Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων τον Αμερικανό πρέσβη που περιοδεύει ανά την Ελλάδα, προωθώντας  τους σχεδιασμούς για την παραχώρηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (Αλεξανδρούπολη, Κ. Μακεδονία, Κρήτη, Δυτική Ελλάδα, κ.α.) σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και την ίδια στιγμή συζητάνε ανοιχτά και «πετάνε τη σκούφια τους» για την επέκταση και αναβάθμιση όλου του πλέγματος βάσεων και στρατηγείων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ  στη χώρα μας, αλλά και για τη δημιουργία νέων (Αλεξανδρούπολη), με ενεργότερο ρόλο στο μακέλεμα και την υποταγή  των λαών της περιοχής……..

 

……..Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, καλούμε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, παλιότερη και πρόσφατη και να βγάλει συμπεράσματα. Να καταδικάσει στην πράξη τις κατάπτυστες φιέστες των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «αθώα περιστερά» το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, να εξωραΐσουν την αντιδραστική κι επικίνδυνη για τους λαούς πολιτική και το ρόλο τους.

 

Να μην ενστερνισθεί  στο παραμύθι της «ενότητας και της ομοψυχίας» κάτω από τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους». Θέλουν το λαό με σκυμμένο το κεφάλι να δέχεται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όταν αυτά δεν  θα επαρκούν, να γίνεται αδιαμαρτύρητα κρέας στις πολεμικές τους μηχανές.

 

Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση. Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Να ενταθεί η πάλη για καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, για να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία που βρίσκονται στη χώρα μας. Για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας νοικοκύρη κι αφέντη στον τόπο του.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο