(Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) – 1η Ιουνίου 2016… Ημέρα θλίψης οργής και αγανάκτησης για 11 ακόμα νησιά του Αιγαίου

 

fpa fpa nisia

Την θλίψη, οργή και αγανάκτηση, γιατί από χθες 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε εφαρμογή η 2η πράξη μιας «νησοκτόνου» πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνησή, καταργώντας τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε 11ακόμη νησιά του Αιγαίου, εκφράζει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) εκπροσωπώντας το σύνολο των Επιμελητηρίων της χώρας που στην αρμοδιότητά τους ανήκουν τα νησιά (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμος, Χίος, Λέσβος, Βόρειες Σποράδες, Σκύρος, Θάσος και Σαμοθράκη).

Η εγκληματική αυτή πρακτική, που ακόμη και Κυβερνητικά στελέχη την χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματική, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016, βυθίζοντας  τα νησιά μας σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης και την συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας, οδηγώντας  πολλά απ΄ αυτά στην ερημοποίηση.

 

Διερωτώμεθα που είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη, από το άρθρο 101, ιδιαίτερη μέριμνα για τα νησιά, αλλά και η εφαρμογή έστω ενός μέτρου από την «ρήτρα νησιωτικότητας» και τη λειτουργία του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ακόμη δεν έχει συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση !!!), που προβλέπουν οι διατάξεις του ν. 4150/2013.

 

Ως νησιώτες επιχειρηματίες δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τα νησιά μας, γι΄ αυτό και σε συνεργασία με τις νησιωτικές Περιφέρειες και τους Δήμους θα επιδιώξουμε να βρούμε δικαίωση ενώπιον των ελληνικών και των ευρωπαϊκών δικαστικών αρχών, έχοντας τη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο