Διήμερες δυναμικές κινητοποιήσεις των Αιγαιοπελαγιτών για το μεταναστευτικό στις 22 και 23 Ιανουαρίου

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10/1/2020 στις 12:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Μυτιλήνη σύσκεψη και ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων, φορέων, εκπροσώπων και πολιτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου με θέμα τους τρόπους αντίδρασης στην αδράνεια και στις αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.
Από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου εκδόθηκε ανακοίνωση, που αναφέρει:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
– Γενική κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμένων της Περιφέρειας Β.Αιγαίου. Διεύρυνση δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα.
– Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη.
– Υποβολή με την συνεργασία του δικηγορικού συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.
Οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωσή τους και θα είναι διήμερες. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν έκτακτα δημοτικά συμβούλια – συνελεύσεις φορέων και συλλόγων με πιθανότερες ημερομηνίες αρχικών κινητοποιήσεων 22 και 23 Ιανουαρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο