Διαβάστε πότε αναρτώνται οι πίνακες με τους 150.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού.

Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες για τους 150.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού.

Μετά από ένα δίμηνο καθυστερήσεων, η ανάδοχος εταιρία που έχει αναλάβει την επιλογή των δικαιούχων, βάσει μοριοδότησης, έχει ολοκληρώσει και τη διαδικασία επανελέγχου, έτσι ώστε να περιοριστούν τα λάθη και να αποφευχθεί σωρεία ενστάσεων.

Σημειώνεται ότι οι διαδοχικές καθυστερήσεις στην ανάρτηση των πινάκων προέκυψαν και από τις παράλληλες προκηρύξεις διαγωνισμών για προγράμματα απασχόλησης (πχ κοινωφελούς εργασίας) που μπήκαν σε προτεραιότητα. Αρμόδιοι παράγοντες του ΟΑΕΔ επισημαίνουν ότι θα διατηρηθεί και φέτος η 12άμηνη διάρκεια του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Αφετηρία της θα είναι η ημερομηνία ανάρτησης των οριστικών πινάκων. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι πρέπει να προλάβει το πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή πριν από τις πασχαλινές ημέρες, έτσι ώστε να υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές που προσφέρει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια:

Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.
Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:

Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο