Διάσωση 57 μεταναστών και σύλληψη 2 αλλοδαπών διακινητών στη ”ΤΣΙΧΛΙΩΝΤΑ” Σιγρίου

metanastes-istioforo

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα επτά (57) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σιγρίου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ”ΤΣΙΧΛΙΩΝΤΑ” Σιγρίου ν. Λέσβου, σε μικρή απόσταση από την ακτή.

lesvosnews.gr-neo-mail

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλωτά σκάφη δύναμηςFRONTEX καθώς και αλιευτικά σκάφη, ενώ υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ανωτέρω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στα ανωτέρω πλωτά και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σιγρίου.

Στη συνέχεια, και έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη ξηρά, εντοπίστηκαν σε περιοχή έξωθεν οικισμού Σιγρίου, οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές που μετέφεραν τους ανωτέρω με το εν λόγω σκάφος, και οι οποίοι συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου, ενώ από το περιστατικό της προσάραξης δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο