Χαρ. Αθανασίου: “Ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για το μεταναστευτικό αν…”

athanasiou-moria

Συζητήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν ο Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, ειδικότερα με θέμα: «Ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για το μεταναστευτικό μπροστά στον υπαρκτό πλέον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας».

Στην τοποθέτησή του, ο Βουλευτής κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στη δυσανάλογη επιβάρυνση των νησιών μας σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα, στη μη ύπαρξη σαφούς εικόνας του αριθμού μεταναστών/προσφύγων που διαμένουν σε αυτά, στην ανυπαρξία εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, στην ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου, στην ασυνεννοησία των αρμόδιων Υπουργείων και στους χαρακτηρισμούς, που με ευκολία αποδίδουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καλύψουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους, περί ρατσιστών και ακροδεξιών.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην χωρίς σχέδιο πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα στις αντιφατικές δηλώσεις των κ. Ξυδάκη και κ. Μουζάλα, είπε τα εξής:

« … Πραγματικά, έχετε αποφασίσει τελικά ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ; Θα κάνετε αυτά που λέει ο κος Μουζάλας ή αυτά, τα εκ διαμέτρου αντίθετα, που λέει ο κος Ξυδάκης;  Ή απλά, ΤΙΠΟΤΑ, επί της ουσίας, όπως άλλωστε κάνετε κατά την προσφιλή σας τακτική, τα 2 χρόνια της διακυβέρνησής σας;

Είμαι πεπεισμένος ότι θα αναλωθείτε σε έωλες απαντήσεις, οι οποίες απλά θα επιβεβαιώνουν το πόσο τέλεια και εκπληκτικά οι πολιτικές σας έχουν αντιμετωπίσει το ζήτημα. Ρωτήστε, όμως, και τους κατοίκους του νησιού μου οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά τους.»

Για τους ισχυρισμούς περί ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων, τόνισε: « Οι Λέσβιοι δεν είναι ρατσιστές και περιέθαλψαν από το 2015 μέχρι σήμερα περίπου 400.000 μετανάστες, που εισήλθαν στο νησί μας. Εσείς όμως αντί να παίρνετε πρωτοβουλίες για την εξομάλυνση την κατάστασης, προσπαθείτε απλά να λασπολογείτε και να παίρνετε θέσεις, οι οποίες διχάζουν την κοινωνία. Να χαρακτηρίζετε ακροδεξιούς και  ξενοφοβικούς  απλούς πολίτες  που διαμαρτύρονται ειρηνικά και χωρίς βία. Ανθρώπους που η καθημερινότητά τους άλλαξε ραγδαία, που φοβούνται από τα καθημερινά επεισόδια, που η ζωή τους καταστράφηκε από την καθίζηση της οικονομίας.»

Κλείνοντας την πρωτολογία του, ανέφερε: « …Ποια είναι τελικά η στρατηγική σας ; Θα πάρετε κάποιο ουσιώδες μέτρο για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας; Θα ανακουφιστούν επιτέλους οι κάτοικοι των νησιών μας, και ιδίως της Λέσβου, από τη μιζέρια στην οποία τους έχετε ρίξει;

Απαιτώ συγκεκριμένες απαντήσεις, όχι μόνο για μένα, αλλά πρωτίστως για τους πολίτες των νησιών μας. Η Κυβέρνησή σας πρέπει να κινητοποιηθεί, να κοιτάξει τον κόσμο της Λέσβου στα μάτια και να δώσει λύσεις. Για να μάθουν οι πολίτες της Λέσβου τις προθέσεις σας και να μπορούν πλέον να πιστεύουν σε κάτι. Σε κάτι όμως χειροπιαστό, που θα τους βγάλει από το σημερινό τέλμα».

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Αθανασίου, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση για την κωλυσιεργία στις επαναπροωθήσεις των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο, την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου σε α’ και β’ βαθμό, την κακή διαχείριση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για το μεταναστευτικό, την διαπλοκή και διαφθορά με ΜΚΟ καθώς και για τις άθλιες συνθήκες παραμονής των μεταναστών ενώ ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για το σχέδιο των κ.κ.  Μουζάλα και Δρίτσα που αφορά πλωτό μέσο για χώρο φιλοξενίας στη Λέσβο.

Τέλος, αναφερόμενος στις επισκέψεις στη Λέσβο υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ, καθώς και ξένων ηγετών και επώνυμων αλλοδαπών καλλιτεχνών, είπε: «Ουδέν προσέφεραν στο πρόβλημά μας. Αντίθετα το επέτειναν, αφού περιορίστηκαν ΟΛΟΙ σε ανούσιες διαπιστώσεις, αλλά λύση ή προτάσεις για λύση δεν είδαμε.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο