Μπράβο !!! Η “Σύμπλευση” πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στον ακριτικό Άη-Στράτη

agios-efstratios-simplefsi

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία “Σύμπλευση”, στις 18 – 20 Νοεμβρίου 2016.

Η ιατρική ομάδα πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με εξειδικευμένους επιστήμονες ( αγγειοχειρουργός, ακτινολόγος, γυναικολόγος, καρδιολόγος, νευροχειρούργος, οδοντίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, πνευμονολόγος, ψυχολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος), εξειδικευμένες αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, καθώς και υπερήχους.

Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις όσον αφορά το κάπνισμα με το πρόγραμμα «Μαθαίνω να μη καπνίζω», από το Ιδρυμα Ιατριβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του Υπουργείου Παιδείας, για μικρούς και μεγάλους, όπως, επίσης εργαστήριο συναισθημάτων και ανθρωπίνων σχέσεων «Μαθαίνω το Σώμα μου» για παιδιά.

Τέλος, δωρίστηκαν στα σχολεία μας ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μηχανήματα, έπιπλα γραφείου, αναλώσιμα υλικά εκπαιδευτικού και μορφωτικού υλικού και στο Πολυδύναμο Αγροτικό Ιατρείο μας ένας απινιδωτής.

Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου ευχαριστεί την ομάδα της σύμπλευσης για την προσφορά της στους απομονωμένους κατοίκους του νησιού.

Πρέπει να τονιστεί ότι σε μια κοινωνία όπου ο εγωισμός και ατομικισμός καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια, τέτοιου είδους δράσεις αποδεικνύουν εμπράκτως, την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Συγχαρητήρια στην ομάδα της σύμπλευσης και καλή αντάμωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο