Αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου η Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Ο.Τ.Α.

Συνεδρίασε τη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να καθορίσει τις παρεμβάσεις της για ζητήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που απαιτούν άμεσα λύσεις:

  • Στο θέμα της παράτασης των συμβάσεων για το οποίο η δέσμευση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Όλγας Γεροβασίλη ήταν πως έως 9 Ιανουαρίου 2017 θα υπήρχε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να υπάρξει επίλυση της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών των συμβασιούχων εργαζομένων και του αδιέξοδου που προκύπτει από τη Πράξη 105/2016 του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επισημαίνουμε πως όσες πληρωμές έγιναν αφορούσαν σε αποδοχές του 2016, ενώ το χρονικό διάστημα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας για το αν θα υπογραφούν ή όχι τα αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  • Καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει, παρά τις προφορικές δεσμεύσεις της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τον ορισμό των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπουργείων και την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου και της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το μόνιμο προσωπικό.
  • Επίσης είναι τουλάχιστον προκλητική η αδιαφορία που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι Δημοτικοί Υπάλληλοι σε ότι αφορά στη καταβολή του Εφάπαξ από το Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Κ.Υ.) του Τ.Π.Δ.Υ., αφού παρά το γεγονός πως εδώ και τρεις (3) μήνες έχει καθοριστεί ο τρόπος υπολογισμού του Εφάπαξ για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Ν.4387/2016, εν τούτοις δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προσαρμογή στην ηλεκτρονική εφαρμογή ώστε να καθίσταται δυνατή η έκδοση αποφάσεων και ενταλμάτων πληρωμής των Εφάπαξ βοηθημάτων με το νέο τρόπο υπολογισμού τους.

Πρόσληψη   ειδικευμένου προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την αποφυγή σοβαρών εργατικών ατυχημάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαιτώντας άμεσα λύσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και  λαμβάνοντας υπόψη πως δεν αρκούν πια τα λόγια και οι δεσμεύσεις αλλά χρειάζονται πράξεις και σαφή χρονοδιαγράμματα αποφάσισε να προκηρύξει Πανελλαδική Στάση Εργασίας για τη ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 για όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συμμετέχει στη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο