“Απόβαση” Τούρκων τουριστών στα νησιά του Αιγαίου με αφορμή το Μπαϊράμι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή και κορυφών σήμερα Κυριακή 28/8, “απόβαση” Τούρκων τουριστών στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται απέναντι από τις ακτές της γείτονος χώρας.

Αφορμή για την τουριστική αυτή απόβαση είναι το Μπαϊράμι που ξεκίνησε από σήμερα και θα διαρκέσει για τρεις ημέρες.

Στη Λέσβο αναμένεται να φτάσουν περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι τουρίστες, ενώ οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες κάνουν τις ίδιες εκτιμήσεις και για τα άλλα νησιά που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας και ιδιαίτερα σε Χίο, Σάμο, Ρόδο, ΚΩ.

Ο αριθμός των επισκεπτών ίσως να ξεπεράσει και τις 20.000, αν λάβουμε ως στοιχείο αναφοράς την τεράστια αύξηση επισκέψεων που φθάνει στο 214% συγκριτικά με την περυσινή τουριστική περίοδο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε την ποιότητα και την οικονομική ευρωστία των Τούρκων τουριστών, οι οποίοι τα τελυταία πέντε χρόνια αποτελούν τους αιμοδότες της τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό κύμα.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατέπλευσαν σήμερα τα πλοία της γραμμής από το Αίβαλί τα οποία ήταν ασφυκτικά γμέτα με Τούρκους τουρίστες και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τμήμα ελέγχου διαβατηρίων, όπου ο χρόνος για την εξυπηρέτηση των Τούρκων επισκεπτών έχει εκμηδενιστεί και θα πρέπει να τους απονείμουμε τα εύσημα, με δεδομένο ότι βάζουν πλάτη στη στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε τη σημερινή “απόβαση” των Τούρκων επισκεπτών στη Μυτιλήνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο