Αποσοβήθηκαν τα χειρότερα από τη διαρροή πετρελαιοειδών αποβλήτων από το πλοίο της BORDER FORCE “VALIANT”

Από το Δ.Λ.Τ.Λέσβου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου, σχετικά με τη διαρροή πετρελαιοειδών αποβλήτων από το πλοίο της BORDER FORCE “VALIANT” το Σάββατο 7/9.

“Μετά το συμβάν της διαρροής πετρελαιοειδών αποβλήτων από το πλοίο της BORDER FORCE “VALIANT” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας το Σάββατο 7/9, ενεργοποιήσαμε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δ.Λ.Τ.Λέσβου και τοποθετήσαμε 165 μέτρα πλωτών φραγμάτων γύρω από το προαναφερθέν πλοίο με τη βοήθεια και τη συνεργασία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Η εκπαιδευμένη από ετών Ομάδα Εθελοντών του Δ.Λ.Τ.Λέσβου έδρασε άμεσα και στοχευμένα με αποτέλεσμα να περιορίσει τις ρυπογόνες ουσίες εντός των φραγμάτων με τη βοήθεια και των κατάλληλων απορροφητικών φραγμάτων και ρολών.
Σήμερα 9/9 τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να περισυλλεγούν όλα τα ρυπασμένα απορροφητικά υλικά και τα πλωτά φράγματα αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απορρύπανσης της περιοχής.

Με την ευκαιρία αυτή, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στα μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα οποία αποτελούν τον κύριο κορμό της Ομάδας Αντιμετώπισης Περιστατικών Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δ.Λ.Τ.Λέσβου, την κυρία Ελένη Κατωτριάτου, υπάλληλο του Δ.Λ.Τ.Λέσβου, κλάδου ΠΕ Περιβαλλοντολόγων και τη Συμβουλευτική Εταιρεία «Μετόπη Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος» με την οποία το Δ.Λ.Τ.Λέσβου έχει σύμβαση συνεργασίας και η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας τη ίδια ημέρα του συμβάντος, τον εκπαιδευτή της Ομάδας κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο