ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – 15 προσφυγόπουλα σε σχολεία της Μυτιλήνης από τη Δευτέρα !!!

rosfigopoula-se-sxoleio

Την ώρα που στου Μαξίμου γινόταν σύσκεψη για τη λύση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος στη Λέσβο, ο κρατικός μηχανισμός μεθόδευε και πάλι εν κρυπτώ όπως το Hot – Spot της Λεμονούς, την ένταξη προσφυγόπουλων σε Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές και εγκυρότατες πληροφορίες του LesvosNews.gr τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.

5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα προσφυγόπουλα αυτά δεν προέρχονται από δομές όπου φιλοξενούνται μετανάστες, αλλά από οικογένειες προσφύγων που έχουν νοικιάσει σπίτια και μένουν μόνιμα μαι νόμιμα στη Λέσβο.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές “σκιές” σε όλη τη διαδικασία.

Για τους λόγους αυτούς, πρώτοι οι γονείς των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου, αποφάσισαν την κατάληψη του σχολείου από τη Δευτέρα και δηλώνουν ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση της πολιτείας για το θέμα αυτό.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά, μία τέτοια κίνηση γίνεται εν κρυπτώ, ακόμα και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά σιγά – σιγά στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών στη Λέσβο, παρά τις όποιες υποσχέσεις δίνει ένθεν και εκείθεν, για αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους 6.000 περίπου μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – 15 προσφυγόπουλα σε σχολεία της Μυτιλήνης από τη Δευτέρα !!!”

  1. Στρατης

    Γιαννη μήπως ξέρεις που πρέπει να ξέρεις σαν δημοσιογράφος τι έχει κάνει η οργάνωση ,,Λευκά κράνη,,,,στη Συρια ????.?και δεν πήρε το Νόμπελ…..και αν έχεις διαβάσει με τι συνθήκες προσφέρουν ααυτοί οι άνθρωποι?????

  2. Μάκης

    Να μας πούνε μόνο πότε πρόλαβαν και εμβολιάσαν τα παιδιά τους από την στιγμή που τα δικά μας παιδιά που πάνε Γυμνάσιο έχουν να κάνουν τα δύο τελευταία εμβόλια για να καλυφθούν;Πότε πρόλαβαν μέσα σ’ένα χρόνο;Σε ερώτηση σοβαρού γιατρού μας είπε ότι αυτό είναι αδύνατον!Τόσο απλά

Αφήστε ένα σχόλιο