Αποδυναμώνεται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης… Κινδυνεύουν ζωές λένε οι γιατροί

nosokomeio l

Σχετικά με τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα της περίθαλψης στο νησί μας, πραγματοποιήθηκε Γ.Σ.των γιατρών του ΕΣΥ, με αφορμή το πρόβλημα της έλλειψης  ιατρικού προσωπικού, που οξύνθηκε περισσότερο μετά τη λήξη της συμβάσεως και απόλυσης ενός ψυχιάτρου, ενός παθολόγου, ενός πνευμονολόγου και της επικείμενης απόλυσης ενός καρδιολόγου.

Οι γιατροί αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου και η απουσία τους καθιστά αδύνατη την κατάρτιση ασφαλούς προγράμματος εφημεριών.

Ειδικά η ψυχιατρική κλινική, έμεινε με ένα γιατρό, ενώ δε θα μπορεί να συμπληρωθεί το πρόγραμμα εφημερίων της παθολογικής και πνευμονολογικής κλινικής.

Οι ελλείψεις αυτές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού της Λέσβου, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί το ΕΣΥ, είναι αποτέλεσμα της υποοχρηματοδότησης εδώ και χρόνια της υγείας, λόγω  των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Οι γιατροί θεωρούν απαράδεκτη και επικίνδυνη την επιμονή της διοικήτριας του Νοσοκομείου, στον μειωμένο αριθμό των κλινών της παθολογικής κλινικής και την πληροφορούν ότι ο αριθμός των κάτοικων της Λέσβου – για την περίθαλψη των οποίων υπεύθυνο είναι το Βοστάνειο που η ίδια διοικεί – όχι μόνο δεν ελαττώθηκε, αλλά αυξήθηκε με πληθυσμούς ιδιαίτερα ευάλωτους, όπως οι πρόσφυγες.

Σε δελτίο τύπου που έστειλαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι γιατροί επισημαίνουν:

“Καταδικάζουμε τη χρήση της εύκολης λύσης μετακίνησης γιατρών και προσωπικού μεταξύ των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου ( η λύση που προκρίθηκε για να κουτσοβολευτεί το φλέγον πρόβλημα της ψυχιατρικής κλινικής). 

Καταδικάζουμε την ομηρία γιατρών σε εργασιακές σχέσεις τύπου μπλοκάκι και επικουρικοί 

 H ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!! 

 Καλούμε το λαό και τα συνδικάτα  του νησιού να  ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΝ   μαζί μας: 

 1) Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων και εκκίνηση των διαδικασιών μονιμοποίησης τους εφόσον και οι ίδιοι το θέλουν 

2) Άμεση προκήρυξη προκειμένου να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι κενές θέσεις με Μόνιμους γιατρούς” 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο