Απίστευτο κυνήγι των οδηγών από την Τροχαία Μυτιλήνης που μοίραζε κλήσεις στο αεροδρόμιο

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτό που είδαμε σήμερα Λαμπροδευτέρα στα μηνύματά μας.

Φίλοι αναγνώστες του Lesvosnews.gr μας κατήγγειλαν ένα απίστευτο μπαράζ κλήσεων της Τροχαίας Μυτιλήνης, που έδιναν σε αυτοκίνητα που έκαναν προσωρινή στάθμευση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, προκειμένου να αποβιβάσουν ή να παραλάβουν ταξιδιώτες.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει τη Λαμπροδευτέρα, που όλοι θεωρούμε ότι είναι μία ημέρα που οι υπηρεσίες της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα είναι κάπως “ελαστικές” λόγω των ημερών του Πάσχα – άλλωστε χαρίζονται και πρόστιμα και επιστρέφονται και πινακίδες οχημάτων – και μάλιστα στο χώρο του αεροδρομίου, όπου οι παραβάσεις δεν είναι αυτές που χαρακτηρίζονται ως αυστηρές – ταχύτητα, κόκκινο, ζώνες, κράνος κλπ – αλλά απλής στάθμευσης.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που μας έστειλε φίλος αναγνώστης του Lesvosnews.gr:

“Αγαπητέ κ. Συνάνη αρχικά να σας ευχηθούμε Χριστός Ανέστη !!!  Είμαι ένας τακτικός αναγνώστης του Lesvosnews.gr και σας συγχαίρω για τον αγώνα που κάνετε μέσα από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ για το πολύπαθο νησί μας. Ήρθα με την οικογένειά μου για να περάσουμε τις διακοπές του Πάσχα στη Μυτιλήνη. Σήμερα πήραμε το δρόμο της επιστροφής με το αεροπλάνο με την μεσημεριανή πτήση των 13:00.  Στο αεροδρόμιο μας πήγε ένας οικογενειακός μας φίλος ο οποίος όπως μας ενημέρωσε τηλεφωνικά “εισέπραξε” μία κλήση από την Τροχαία Μυτιλήνης για παράνομη στάθμευση στο χώρο του αεροδρομίου.  Ο φίλος μας μας κατέβασε τις βαλίτσες και αφού μας βοήθησε να τις μεταφέρουμε μέσα στο αεροδρόμιο επέστρεψε να πάρει το αυτοκίνητό του και βρήκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του το “δωράκι” της Τροχαίας. Το πρόστιμο για να λέμε την αλήθεια είναι μηδαμινό… Μόλις 20 ευρώ… Το θέμα όπως καταλαβαίνετε δεν είναι αυτό. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έλυσε όλα τα προβλήματα που έχει το νησί μας – παραβατικότητα από μεταναστευτικό, έλλειψη καυσίμων για τα περιπολικά που πληρώνουν οι αστυνομικοί κλπ – και αποφάσισε να βάλει και τάξη στο αεροδρόμιο. Αλήθεια καύσιμα στο περιπολικό που πήγε και μοίρασε τις κλήσεις στο αεροδρόμιο έβαλε η αστυνομία ή μήπως η Fraport; Είναι λυπηρό σε μία εποχή όπου το νησί μας καταστρέφεται πανταχόθεν να το βουλιάζουμε εμείς οι ίδιοι ακόμα περισσότερο… Πως να έρθεις ένας τουρίστας να κάνει διακοπές βλέποντας να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Θα ήθελα να γνωρίζω ποιος καρεκλοκέντευρος έδωσε την εντολή να μοιράσουν τα Πασχαλιάτικα δωράκια στους οδηγούς που πήγαν στο αεροδρόμιο για να αποβιβάσουν ή για να παραλάβουν κάποιους φίλους ή συγγενείς και όχι ασφαλώς για να πιουν το καφεδάκι τους όπως στην Προκυμαία Μυτιλήνης. Όχι τίποτε άλλο αλλά για να του απονείμουμε το ¨βραβείο της ανοιχτής παλάμης”.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και σας εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα σας.

Γ.Π.  Ένας απογοητευμένος Λέσβιος

Σχετικές δημοσιεύσεις

3 Άποψη για τα “Απίστευτο κυνήγι των οδηγών από την Τροχαία Μυτιλήνης που μοίραζε κλήσεις στο αεροδρόμιο”

  1. Το πως προσπαθείς φίλε να δημιουργήσεις εντυπώσεις για αυτονόητα πράγματα και να τα κάνεις να φαίνονται τερατουργηματα είναι τουλάχιστο γραφικό.

  2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

    Κύριε Συνάνη δυστυχώς νομίζω ότι δεν παρουσιάζετε σωστά το θέμα και αδικείτε τον αστυνομικό που πολύ απλά έκανε τη δουλειά του. Ο κύριος πήρε κλήση 20 ευρώ που σημαιίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα είχε διπλοπαρκάρει γιατί οι λοιπές σταθμεύσεις τιμωρούνται με 40 ευρώ πρόστμο πλέον. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος το κατήγγειλε ή στο 100 ή στην τροχαία και όπως είναι υποχρεωμένος ο αστυνομικός που επιλήφθηκε, βεβαίωσε παράβαση. Αν δεν το έκανε θα είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Τι δουλειά έχει η Αστυνομική Διεύθυνση και τα καύσιμα των περιπολικών με κάποιον που πάρκαρε παράνομα; Ο αστυνομικός διευθυντής φταίει; Ας σοβαρευτούμε. Ο κύριος ήταν σίγουρα σταθμευμένος για πάνω από 20 λεπτά και όχι προσωρινά γιατί μέχρι να φτάσει το περιπολικό εκεί χρειάζεται κάποιος χρόνος. Προφανώς τον κύριο δεν τον ένοιαζε ότι μπορεί να έχει κλείσει κάποιον άλλο. Και τι μας λέει εδώ ο κύριος. Ότι οι τουρίστες πάνε όπου υπάρχει ανομία και εκεί που ο καθένας παρκάρει όπου του καπνίσει; Αστεία πράγματα. Οι τουρίστες δεν επισκέπτονται τη Λέσβο γιατί πολύ απλά δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά η ομορφιά του νησιού και φυσικά λόγω και του μεταναστευτικού τα τελευταία χρόνια. Και στην Κρήτη και στη Ρόδο και στην Κέρκυρα και σε όλα τα τουριστικά νησιά μια χαρά κλήσεις κόβει η τροχαία. Είναι αυτές οι νοοτροπίες σαν του κυρίου που παραπονιέται που δεν έλκουν τον τουρισμό. Νομίζω οφείλετε μία συγνώμη στην τροχαία που εκπροσωπείται από ανθρώπους. Κάποιος αστυνομικός (όχι της Λέσβου).

    1. Αγαπητέ φίλε σεβόμαστε απόλυτα την άποψή σου… Δεν καταλόγισε αρχικά κανείς τον αστυνομικό που έδωσε τις κλήσεις… Κλήσεις γράφουμε… Γιατί δεν ήταν μόνο μία… Πάντα να ξέρετε διασταυρώνουμε πολύ καλά τις καταγγελίες που έρχονται στο Lesvosnews.gr Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνετε λάθος γιατί απλούστατα έτυχε να βρίσκεται εκεί και ο Γιάννης Συνάνης στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει κάποιον φίλο και ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων. Κανένα αυτοκίνητο δεν ήταν μπλοκαρισμένο αλλά και οι κλήσεις που δόθηκαν ήταν κανονικά παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα αλλά προφανώς ο αστυνομικός ήθελε να “χρυσώσει το χάπι” και έκοψε κλήσεις για διπλοπαρκάρισμα. (Βλέπετε είναι και αυτό μία καινοτομία του ΚΟΚ) Μη ξεχνάτε επίσης ότι ήταν Δεύτερη μέρα του Πάσχα… Τις μέρες αυτές υπάρχει μία σχετική “ανεκτικότητα” αν δεν το γνωρίζετε… Φυσικά κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου… Όσο για τα καύσιμα που αναφέρετε γράφτηκε διότι σε κάποια συμβάντα οι φιλότιμοι αστυνομικοί βάζουν από την τσέπη τους καύσιμα για να επιληφθούν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το περιπολικό ή η μηχανή της Τροχαίας είχαν καύσιμα… Ακόμα και σε μηχανές βάζουν από την τσέπη τους κάποιοι τροχονόμοι και κάποιοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία

Αφήστε ένα σχόλιο