ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν στη ζωή 70χρονο άνδρα που έπαθε ανακοπή σε καφετέρια της Μυτιλήνης

Είναι κάποιες φορές που πρέπει όλοι μας να υποκλινόμαστε στις ηρωικές προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, που καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας, δίνουν έναν ανεξάντλητο αγώνα για να σώζουν ζωές.

Σήμερα κατάφεραν όχι να σώσουν απλά έναν συμπολίτη μας, αλλά να τον επαναφέρουν στη ζωή, αφού η κλινική του εικόνα έδειχνε ότι είχε χάσει τη ζωή του.

Το τηλεφώνημα που έγινε στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, μιλούσε για έναν 70χρονο άνδρα που βρισκόταν σε καφετέρια της πόλης και που ξαφνικά από άγνωστη αιτία φαινόταν αναίσθητος και πιθανόν νεκρός.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να διαπιστώνουν ότι ο 70χρονος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Αμέσως οι διασώστες ξεκίνησαν τη διαδικασία ανάταξης με εξωτερικό απινιδωτή μέσα στην καφετέρια και μπροστά στα μάτια όλων των παρευρισκομένων που αγωνιούσαν.

Στο σημείο έφτασε και δεύτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που συνέδραμε κι αυτό στην επιχείρηση διάσωσης και επαναφοράς του 70χρονου στη ζωή όπως και ένα διασώστης με πολιτικά που είχε ρεπό και βοήθησε κι αυτός σημαντικά.

Η συγκινητική τους προσπάθεια έφερε αποτελέσματα αφού ο 70χρονος άνδρας απέκτησε και πάλι δική του αναπνοή και σφυγμό.

Έτσι μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με την ευχή όλων μας να αναρρώσει και να επιστρέψει στο σπίτι του και πάλι υγιής.

Όσο για τους διασώστες του ΕΚΑΒ….

Ότι και να πούμε θα τους αδικήσουμε…

Μπράβο σας για μία ακόμα φορά ρε μάγκες !!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο