Απίστευτο !!! Το ΙΚΑ κατάσχεσε το επίδομα παραπληγίας που το ίδιο δίνει σε ένα 11χρονο κοριτσάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό !!!

Το ΙΚΑ κατάσχεσε από ένα 11χρονο κοριτσάκι το επίδομα παραπληγίας που ο ίδιος οργανισμός του καταβάλλει.

Η 11χρονη Μαρία από τη Μυτιλήνη πάσχει από λευχαιμία και οι συνεχείς χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται για να γίνει καλά, την έχουν καθηλώσει στο αναπηρικό της καροτσάκι.

Το άτυχο κοριτσάκι χρειάζεται κάποια χρήματα, ώστε να υποβληθεί σε μία εγχείρηση και να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Έτσι έγινε μία προσπάθεια για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν και όλος ο κόσμος έσπευσε από το υστέρημα του να βοηθήσει την 11χρονη Μαρία, καταθέτοντας ένα χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο τραπεζικός αυτός λογαριασμός ήταν κοινός στο όνομα το δικό της και της μητέρας της ώστε να μπορεί να τον διαχειρίζεται επειδή είναι ανήλικη.

Στον λογαριασμό αυτό καταθέτει και το ΙΚΑ το παραπληγικό επίδομα που δικαιούνται η Μαρία.

Για κακή τους τύχη όμως, η μητέρα της Μαρίας όφειλε από εισφορές στο ΙΚΑ ένα ποσό της τάξης των 3.500 ευρώ, το οποίο λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούσε να καταβάλλει.

Έτσι μόλις κατατέθηκαν στο λογαριασμό της Μαρίας χρήματα από τους φιλάνθρωπους, η τράπεζα κατάσχεσε για λογαριασμό του ΙΚΑ τα χρήματα.

Η μητέρα της Μαρίας Λίτσα Δεληθεοδώρου πήγε αμέσως στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Μυτιλήνης, όπου ο διευθυντής του προσπάθησε με κάθε τρόπο να την διευκολύνει.

Δυστυχώς όμως η όλη διαδικασία της κατάσχεσης γινόταν μηχανογραφικά και έτσι το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν να κάνει μία ρύθμιση της οφειλής που είχε προς το ΙΚΑ ώστε να ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα της Μαρίας.

Έτσι και έγινε και τώρα η 11χρονη Μαρία είναι έτοιμη για να μπει στο χειρουργείο και να μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Θα πρέπει να τονίσουμε την απίστευτη ανταπόκριση που είχε η έκκληση της οικογένειας της Μαρίας ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την εγχείρηση.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης έσπευσαν να καταθέσουν από το υστέρημά τους ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν την 11χρονη Μαρία.

Μικροί, μεγάλοι, μαθητές, ομογενείς από όλο τον κόσμο, έδειξαν για μία ακόμα τη μεγαλοψυχία τους.

Αξίζει να σημειώσουμε τη σημαντική βοήθεια της Ποτοποιϊας Ισιδώρου Αρβανίτη η οποία κατέθεσε ένα σημαντικό ποσό, όπως επίσης και γνωστού Μυτιληνιού ποδοσφαιριστή που κατέθεσε επίσης ένα μεγάλο ποσό.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε τι λέει η κ. Λίτσα Δεληθεοδώρου στον Γιάννη Συνάνη για την περιπέτεια της Μαρίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο