Απίστευτο !!! Οικολογική καταστροφή στο Κεράμι από το Δήμο Λέσβου… Έκοψαν υπεραιωνόβια δένδρα

kerami-dendra

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Κεραμίου Καλλονής και της ευρύτερης περιοχής, από την οικολογική καταστροφή που όπως καταγγέλουν έκανε ο ίδιος ο Δήμος Λέσβου στο χωριό τους.

Σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλουν στο Lesvosnews.gr, την Πέμπτη ένα συνεργείο εργολάβου με εντολή της Δημοτικής Αρχής (;), έκοψε από τη ρίζα τους και κλάδεψε χωρίς σημαντικό λόγο, δεκάδες υπεραιωνόβια δένδρα τους χωριού τους, τα οποία κοσμούσαν επί χρόνια την περιοχή τους και αποτελούσαν κομμάτι του φυσικού τους πλούτου.

Εκτός του ότι αλλοίωσαν το κάλλος της περιοχής τους, έκοψαν και δεκάδες δένδρα μέσα στο νεκροταφείο, προκαλώντας εκεί και επί πλέον ζημιές.

Όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν το συνεργείο, οι εργάτες τους είπαν ότι εκτελούν εντολές της Δημοτικής Αρχής.

Εμείς να σημειώσουμε, ότι εκτός όλων των άλλων, στις φωτογραφίες που μας έστειλαν οι οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής, φαίνεται το φορτηγό – αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες για το κόψιμο των δένδρων, το οποίο όλως τυχαίως, δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας.

Να υποθέσουμε βέβαια, ότι ο εργολάβος – ιδιοκτήτης του φορτηγού, εκτός του ότι δεν θα έχει πληρώσει τα σήμετα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, θα το κινεί μάλλον και χωρίς ασφάλεια.

Μήπως ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός πρέπει να δώσει μία εξήγηση στους κατοίκους της περιοχής…

Και μήπως οι ελεγκτικές υπηρεσίας της Τροχαίας,  θα πρέπει να ερευνήσουν για το πως κυκλοφορεί αυτό το φορτηγό, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και χωρίς ασφάλεια;

Δείτε τις φωτογραφίες – ντοκουμέντα, που μας έστειλαν οι κάτοικοι από το Κεράμι.

kerami-dendra-1

kerami-dendra-2

kerami-dendra-3

kerami-dendra-5

kerami-dendra-6

kerami-dendra-4

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο