Απίστευτο !!! Γεννήθηκε κοριτσάκι με 4 πόδια και 2 σπονδυλικές στήλες… Εγχειρίστηκε και είναι υγιές… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βρέφος που γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και δύο σπονδυλικές στήλες είναι πλέον υγιές και αναμένεται να έχει μια φυσιολογική ζωή, χάρη στους χειρουργούς του νοσοκομείου παίδων Advocate Children’s Hospita στο Park Ridge του Illinois των ΗΠΑ.
Η μικρή Dominique γεννήθηκε στην Ακτή του Ελεφαντοστού στη Δυτική Αφρική με μια πολύ σπάνια κατάσταση. Είχε τα “απομεινάρια” της σιαμαίας δίδυμης αδερφής της “συνδεδεμένα” με αυτήν.
Το κάτω μισό του δεύτερου εμβρύου στην κύηση δεν κατάφερε να αναπτυχθεί σε κανονικό βρέφος. Κατά έναν πρωτοφανή τρόπο, το κάτω μισό σώμα αυτού του εμβρύου προσκολλήθηκε στο κανονικό σώμα του άλλου εμβρύου, εκείνου που αναπτύχθηκε κανονικά, δημιουργώντας μια μεγάλη μάζα.
Χρειάστηκαν οι συντονισμένες προσπάθειες μιας ομάδας 50 γιατρών, μεταξύ των οποίων πέντε χειρουργοί, για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία την χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης με την οποία αφαίρεσαν τα “απομεινάρια” του δεύτερου βρέφους από την Dominique.
Η μικρή Dominique πήρε εξιτήριο πέντε ημέρες μετά την επέμβαση που της έσωσε την ζωή και πέρασε αμέσως στην φροντίδα ανάδοχης οικογένειας που είχε μάθει για την Dominique μέσα από τα social media και συγκεκριμένα από μια οργάνωση που ονομάζεται Children’s Medical Mission West. Η ανάδοχη οικογένεια από τις ΗΠΑ γνώριζε εκ των προτέρων την δύσκολη περίπτωση της μικρής, αλλά ήθελε πάρα πολύ να την βοηθήσει, όπως και έκανε. Θα φροντίσει την μικρή Dominique για όσο καιρό χρειαστεί, μέχρι να είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κανονική της οικογένεια στην Ακτή Ελεφαντοστού.

http://www.telegraph.co.uk

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο