Βοηθούντος και του εξαιρετικού για την εποχή καιρού, κοσμοπλημμύρα κατέκλυσε το χωριό της Μεγαλόχαρης από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου, τιμώντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την “13η Γιορτή Κάστανου”, που για άλλη μια φορά αποτέλεσε πόλο έλξης του λεσβιακού και όχι μόνο κοινού (πλήθος οι Τούρκοι επισκέπτες).
Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που κατέκλυσε χθες την Αγιάσο, που δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ξεπέρασε σε πλήθος κόσμου ακόμα και τις ημέρες του 15αύγουστου, που τιμάται η Μεγαλόχαρη.
Αρκεί να σημειώσουμε ότι για πάρα πολλές ώρες οι οδηγοί αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα και στην άνοδο προς την Αγιάσο, αλλά και κατά την επιστροφή τους, αφού όλοι οι δρόμοι ήταν μποτιλιαρισμένοι.
Οι επισκέπτες ανηφόρισαν στο γραφικό κεφαλοχώρι του λεσβιακού Ολύμπου, για να ψωνίσουν τα ονομαστά τοπικά προϊόντα, να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εκδηλώσεις και να χαρούν το αξεπέραστο κάλλος της φθινοπωρινής φύσης.
Τη Γιορτή συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς (Αναγνωστήριο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αγιάσου, Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου «Ο ΕΡΜΗΣ», Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο ΣΑΤΥΡΟΣ», Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Μυτιλήνης).