Απίστευτη καταγγελία… Πήγαν μαθητές Δημοτικού Σχολείου “εκπαιδευτική εκδρομή” στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο !!!

Από το γνωστό επιχειρηματία της Λέσβου Στρατή Μποσταντά, λάβαμε την παρακάτω επιστολή, όπου μας καταγγέλει τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Γιώργο Κατζανό για απρεπή συμπεριφορά, ενώ στην επιστολή του κάνει λόγο και για εκπαιδευτική εκδρομή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο του Κάτω Τρίτους.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Κατζανό και τον διευθυντή του σχολείου για να μας παραθέσουν τις απόψεις τους, αλλά λόγω του Σαββατοκύριακου δεν καταφέραμε να τους βρούμε στα γραφεία τους.

Δημοσιεύουμε την επιστολή όπως ακριβώς την παραλάβαμε, με την ελπίδα ότι θα έχουμε μία απάντηση από τους καταγγελόμενους, για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.

“Αφορμή της επιστολής μου αυτής στάθηκε μία σχολική εφημερίδα (που έπεσε στα χέρια μου) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, που ενημερώνει τους αναγνώστες της για την “επίσκεψη” των μαθητών στο μουσουλμανικό νεκροταφείο (δίπλα στο χριστιανικό) μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου Λέσβου κ. Γ. Κατζανού να επισκεφθούν το νεκροταφείο και να μιλήσουν με το Ιμάμη (όπως λέει το άρθρο).

Το πρωί στον πρωινό μας καφέ με την παρέα μου σε καφετέρια της πόλης μας στην όποια κάθε πρωί πίνουν και το καφέ τους ο κ. Κατζανός και μερικοί υφιστάμενοι του, του εξέθεσα την άποψή μου (στο ίδιο, μπροστά του) ότι τα μουσουλμανικά νεκροταφεία δεν είναι όπως τα Χριστιανικά και οι μουσουλμάνοι δεν ξεθάβουν τους νεκρούς τους σε 3-4 χρόνια αλλά παραμένουν εκεί μόνιμα.

Ειδικά δε σε θέμα νεκροταφείο υπάρχει ειδικό διεθνές καθεστώς που σχεδόν απαγορεύει την μετακίνησή του ή την αποξήλωση του, με δύο λόγια η περιοχή αυτή έχει γίνει μουσουλμανική μόνιμα.

Η αντίδραση του κ. Κατζανού ήταν απίστευτη…

Μου επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς όπως “Μα…κα”, “λαμόγιο”, “αεριτζή” κλπ και με απειλητική διάθεση κινήθηκε προς το μέρος μου “προσκαλώντας” με να βγούμε έξω για να με δείρει (συνηθισμένη αντίδραση και επίλυση των διαφορών του απ΄ ότι έχω ακούσει) .

Μου είπε δε να μη τα έλεγα δημόσια αλλά προσωπικά σε αυτόν μια που τον γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια τώρα…

Του είπα να ηρεμήσει και ότι δεν έχω προσωπικά μαζί του και του ζήτησα και συγνώμη αν τον πρόσβαλα.

Αντί αυτού κινήθηκε πάλι απειλητικά προς το μέρος μου και προσβάλλοντας την μνήμη της νεκρής γυναίκας μου (που σήμερα είναι έξι μήνες από τον θάνατό της) με ρώτησε “Εσύ γιατί δεν έθαψες την γυναίκα σου στη Ρωσία” (γιατί η γυναίκα μου ήταν από την Ουκρανία).

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και παραλίγο να βγω έξω για να του κόψω λίγο τον τσαμπουκά αλλά σκέφθηκα τα δύο ανήλικα παιδιά που μεγαλώνω μόνος μου έφυγα από την καφετέρια.

Ρωτάω λοιπόν τον κ. Κατζανό

  • Θεωρεί τη γυναίκα μου ίδια με τους μουσουλμάνους. (Η γυναίκα μου ήταν Χριστιανή Ορθόδοξη, είχε άδεια παραμονής, έκανε δύο παιδιά με έλληνα σύζυγο και πλήρωσε τους φόρους της ως επαγγελματίας και θάφτηκε με άδεια ταφής και με σωστό τρόπο σε σωστό μέρος).

 

  • Γιατί θίχτηκε προσωπικά τόσο πολύ από την άποψή μου για το μουσουλμανικό νεκροταφείο. Μήπως γιατί η απόφασή να γίνει εκεί ήταν προσωπική όπως αναφέρεται σε άρθρο της η Καθημερινή και αναδημοσιεύει το lesvosnews.gr (13/05/2016)…  “Ο κ. Κατζανός θυμήθηκε ένα χωράφι στο χωριό του, Κάτω Τρίτος, ακριβώς δίπλα στο χριστιανικό νεκροταφείο, το οποίο ανήκε στον δήμο. Ήταν ό,τι έπρεπε. Την ίδια κιόλας ημέρα έστειλε μπουλντόζες που άνοιξαν τους πρώτους τάφους, με την κατεύθυνση που προβλέπει το Ισλάμ. «Ως τη μία το βράδυ, είχα τελειώσει τις έξι πρώτες κηδείες.”

 

  • Έχω και εγώ ένα χωράφι μπορώ να το κάνω Μουσουλμανικό Νεκροταφείο (αν με χρυσο-πληρώσει καμία ΜΚΟ);

 

  • Ποιός όρισε Ιμάμη και δεν έχω ιδέα αν μπορεί να γίνει αυτό;

 

  • Τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας (γιατί βλέπω επιφανειακούς τάφους που θα ξεθαφτούν οι νεκροί σε μία πιθανή νεροποντή);

 

  • Ζήτησαν έγγραφη συγκατάθεση από τους γονείς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για την επίσκεψη τους αυτή;

Διαβάστε και εσείς το άρθρο στη σχολική εφημερίδα και δείτε και τις φωτογραφίες του ευτυχισμένου για την επιτυχία του κ. Κατζανού δίπλα στο Ιμάμη καθώς και των παιδιών στους επιφανειακούς τάφους;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία της επιστολής μου στην εφημερίδα σας”

Με τιμή

Ευστράτιος Μποσταντάς

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Απίστευτη καταγγελία… Πήγαν μαθητές Δημοτικού Σχολείου “εκπαιδευτική εκδρομή” στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο !!!”

Αφήστε ένα σχόλιο