Απίστευτη καταγγελία !!! Παίζουν με την υγεία των δύστυχων μεταναστών… Δείτε ποιοι τους ταϊζουν

metanastes-sisitio

Μία απίστευτη καταγγελία έφτασε στα γραφεία του LesvosNews.gr και έχει να κάνει με τη δράση των ανεξέλεγκτων ΜΚΟ στη Λέσβο για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, που επιβεβαιώνει τις παράνομες δράσεις κάποιων μη νόμιμων ΜΚΟ – και όχι βέβαια στο σύνολο των νόμιμων ΜΚΟ, που προσφέρουν σημαντικότατη βοήθεια στο μεταναστευτικό – η συγκεκριμένη ΜΚΟ μαγειρεύει και ταϊζει τους μετανάστες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και ο οποίος λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου Λέσβου.

Στη συγκεκριμένη ΜΚΟ έγινε έλεγχος από επιθεωρητές του ΕΦΕΤ στο χώρο όπου ετοιμάζουν τα φαγητά για τους μετανάστες και η έκθεση που συνέταξαν είναι καταπέλτης.

Στην έκθεσή του οι επιθεωρητές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν πληροί τις σχετικές διατάξεις υγιεινής σε όλα τα στάδια παρασκευής, μεταποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς κλπ φαγητών. Οι χειρισμοί της εν λόγω ΜΚΟ θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και προτείνεται η άμεση διακοπή σίτισης στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ από τη συγκεκριμένη επιχείρηση”

Η έκθεση αυτή σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το LesvosNews.gr, στάλθηκε και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να κλείσει άμεσα η παρασκευή σισσιτίου, για τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Το LesvosNews.gr είχε και παλαιότερα καταγγελίες για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ και ο Γιάννης Συνάνης είχε ενημερώσει τότε το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος απάντησε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ο Δήμος να ταϊζει καθημερινά 1.500 μετανάστες και υποσχέθηκε ότι θα ζητούσε την οικονομική ενίσχυση  από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη  Μουζάλα.

Ο Γιάννης Συνάνης επικοινώνησε σήμερα με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τις ΜΚΟ που βρίσκονται στη Λέσβο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλη ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

“Κύριε Συνάνη να είστε βέβαιος ότι αύριο κιόλας το πρωί, θα επιληφθώ εγώ ο ίδιος προσωπικά του θέματος και θα το διερευνήσω… Σε κάθε περίπτωση θα λάβουμε άμεσα τα μέτρα μας και θα επιβάλουμε τα νόμιμα…”

Ωστόσο από την έρευνα που έκανε το LesvosNews.gr προέκυψαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, τα στοιχεία της οποίας τα έχουμε και είναι στη διάθεση παντός αρμοδίου.

Στη συγκεκριμένη ΜΚΟ – η οποία δεν έχει άδεια ούτε γραπτή αναγγελία έναρξης λειτουργίας – έγιναν έλεγχοι από τη ΔΟΥ Μυτιλήνης, την Επιθεώρηση Εργασίας και από το ΙΚΑ και της έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 150.000 ευρώ, τα οποία προφανώς ποτέ δεν θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο.

Το χειρότερο όμως και ποιο συγκλονιστικό όλων είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι εθελοντές που προσφέρουν στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, είναι κατάδικοι της Ισπανικής Δικαιοσύνης και εκτίουν εδώ την ποινή τους, προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Αν όντως όλα αυτά δεν κυμαίνονται στη στη σφαίρα της φαντασίας και αληθεύουν, τότε αύριο κιόλας η Εισαγγελία Μυτιλήνης πρέπει να παρέμβει και να κλείσει αυτή τη ΜΚΟ.

Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη Δημόσια Υγεία και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τους μετανάστες, που όλοι γνωρίζουμε πόσο ανάγκη έχουν, ώστε τουλάχιστον η διατροφή τους να είναι αξιοπρεπής σε αυτούς και τα παιδιά τους.

Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε σε τυχαίους εθελοντές να μαγειρεύουν μαζικά σε καζάνια, λες και θα ταϊσουν ζώα και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των δύστυχων αυτών ανθρώπων.

Και στο κομμάτι αυτό την ευθύνη την φέρει ο Δήμος Λέσβου, ο οποίος έχοντας την ευθύνη του καταυλισμού στον Κρά Τεπέ, επιτρέπει σε όποιον προσφέρει εθελοντική εργασία, να του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες, χωρίς να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο