Ανησυχίες των επαγγελματιών της Αεροπόρου Γιανναρέλλη για τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή τους

Επιστολή προς στον Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό Σπύρο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., στον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μυτιλήνης, στο Επιμελητήριο Λέσβου, στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Λέσβου, έστειλαν οι επιχειρηματίες και έμποροι της ευρύτερης περιοχής της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, στην οποία αναφέρουν:

“Εμείς, οι επιχειρηματίες της Αεροπόρου Γιανναρέλλη και της προέκτασής της (ποταμός),  έχουμε θορυβηθεί και ανησυχήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, από φήμες και πληροφορίες που προέρχονται από παντού αλλά και από πουθενά, για το επικείμενο έργο που αφορά στην «Αντικατάσταση αγωγού ομβρίων» επί των οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιανναρέλλη στην Μυτιλήνη! Δεν μας έχει γίνει καμία ενημέρωση για το θέμα, αν και ήδη προχωρεί η υλοποίησή του, όπως πληροφορούμαστε από τον τοπικό τύπο, ενώ σε οχλήσεις που μεμονωμένα κάναμε, οι απαντήσεις υπήρξαν αόριστες και δεν κάλυψαν στο ελάχιστο τις ανησυχίες μας, μάλλον τις ενέτειναν περισσότερο!

Η ιδιαιτερότητα της  Αεροπόρου Γιανναρέλλη, που είναι ένας δρόμος με πάρα πολλές επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με το αυτοκίνητο (βενζινάδικα, συνεργεία, ανταλλακτικά, μοτοποδήλατα), αλλά και πληθώρα άλλων επιχειρήσεων (super market, ταχυμεταφορές, ιατρεία, αποθήκες, κρεοπωλείο κ.τ.λ.) την καθιστά αυτόματα σε ένα δρόμο που απομονώνοντάς τον από την πρόσβαση, αυτόματα οδηγείς σε μαρασμό και κλείσιμο τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σ’ αυτή. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την παραγωγή εκατοντάδων  ανέργων, σε μία πόλη που έχει ήδη πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλες θέσεις εργασίας!
           
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ερήμωση όλων αυτών  των επιχειρήσεων και την επερχόμενη αύξηση της ανεργίας; Φυσικά και όλοι είμαστε υπέρ της προόδου και των κοινωφελών έργων, αλλά τα έργα να έρχονται για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη, όχι για να αποτελέσουν αιτία καταστροφής του!
           
Το έργο, όπως ακούγεται, προβλέπεται ιδιαίτερα χρονοβόρο, αφού συζητείται για 2-3 χρόνια σαν πρώτη προοπτική, χωρίς να υπολογίζονται οι καθιερωμένες παρατάσεις και καθυστερήσεις. Ποια επιχείρηση θα μπορέσει να αντέξει την απομόνωση για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
           
Απαιτούμε λοιπόν έγκυρη πληροφόρηση από τους  υπευθύνους για το έργο, και από τον Δήμο Λέσβου, αλλά και από την  Εταιρεία που έχει αναλάβει την εκτέλεσή του, για τον σχεδιασμό αλλά και την πρόβλεψη που έχουν κάνει για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.
           
Θέλουμε υπεύθυνες απαντήσεις στην αγωνία μας, για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω νόμιμες κινήσεις μας, που θα έχουν σαν μοναδικό στόχο να προστατέψουν τις επιχειρήσεις και τις οικογένειές μας!
             
Το παρόν κοινοποιείται στον Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό Σπύρο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., στον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μυτιλήνης, στο Επιμελητήριο Λέσβου, στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Λέσβου.”

Ακολουθούν  (στο επισυναπτόμενο αρχείο )  τα ονόματα και οι υπογραφές 110 ιδιαίτερα προβληματισμένων πολιτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ανησυχούν εξαιρετικά για το μέλλον τους.


 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο