Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής στου Καλαμάρη για το δουλεμπορικό… Καθησυχαστικός ο Γ. Κατζανός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής στου Καλαμάρη, από την εικόνα που παρουσιάζει η παραλία τους μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Εκεί γίνεται μία γιγαντιαία επιχείρηση διάλυσης – ανακύκλωσης ενός Τούρκικου δουλεμπορικού πλοίου, που βρισκόταν για πολύ καιρό στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κινδύνευε να βουλιάξει.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου [που επιβλέπει την όλη επιχείρηση, έγινε προσπάθεια απομάκρυνσης του πλοίου σε κάποια απόμακρη περιοχή.

Όμως κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής του έμπασε νερά και βυθιζόταν.

Έτσι επέλεξαν να το προσαράξουν στα αβαθή νερά μπροστά από τη ΔΕΗ, όπου συνεχίζεται μέχρι και τώρα η επιχείρηση της διάλυσής του.

Ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, η θάλασσα ρυπάνθηκε από πετρέλαια που είχε στις δεξαμενές του το Τουρκικό δουλεμπορικό, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να μυρίζει πετρέλαια.

Ο Γιώργος Κατζανός είναι κατηγορηματικό ότι δεν χύθηκαν πετρέλαια στη θάλασσα και ότι μέχρι το βράδυ η περιοχή θα έχει καθαριστεί εντελώς.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ LESVOSNEWS.GR

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής στου Καλαμάρη για το δουλεμπορικό… Καθησυχαστικός ο Γ. Κατζανός (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο