Ανακοίνωση του ΠΕΚ για τους πληγέντες από το χτύπημα της Θεομηνίας στη Λέσβο

mesotopos-plimires-6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

“Η εικόνα τις επόμενες μέρες των ισχυρών βροχοπτώσεων, έρχεται να αναδείξει την ανύπαρκτη υποδομή που υπάρχει για την αντιμετώπιση ισχυρών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο δήμος που δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και δεν προχωράει στην κατασκευή έργων.

Το μέγεθος των καταστροφών έρχεται να επιβεβαιώση για άλλη μια φορά την άμεση αναγκαιότητα που υπάρχει για δημιουργία αντιπλημμυρικών και άλλων συναφών έργων για την πρόληψη, αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Η έντονη βροχόπτωση εκτός των προβλημάτων που δημιούργησε σε αγροτικούς αλλά και σε κεντρικούς δρόμους, δημιούργησε και τεράστιες καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στους αγροκτηνοτρόφους του νησιού αλλά και σε αρκετά σπίτια με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του νησιού να μετράνε ακόμα τις «πληγές» από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι αγροκτηνοτρόφοι και οι μικροεπαγγελματοβιοτέχνες του νησιού που επλήγησαν, στις τεράστιες και ανυπολόγιστες ζημιές που σημειώθηκαν δεν χωράει άλλη καθυστέρηση, άλλος εμπαιγμός από την πλευρά της Κυβέρνησης και των αρμόδιων.  Απαιτούμε :

 

  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών όπου δεν έχει γίνει
  • Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες
  • Πάγωμα της αποπληρωμής δανείων για τους πληγέντες
  • Κατάργηση των δημοτικών τελών
  • Δημόσια έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών σε όσες περιοχές δεν έχουν ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες.
  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στους αγροτικούς δρόμους και στο οδικό δίκτυο.”

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο