Άμεση απάντηση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού στον Γεράσιμο Χουλιάρα για την ανάρτησή του

Με ανακοίνωση που έστειλε στο Lesvosnews.gr ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός,  απαντά στην ανάρτηση του Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμου Χουλιάρα στον προσωπικό του λογαριασμό και αναφέρει:

“κε Χουλιάρα,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα την ανάρτησή σας, σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου και θεωρώ ότι έχετε πέσει θύμα παραπληροφόρησης.

Θα ήθελα, λοιπόν να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Λέσβου, εγώ προσωπικά και όλοι οι συνεργάτες μου από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε με όλα τα μέσα, στο πλευρό των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον σεισμό .

Σε ελάχιστο χρόνο ο Δήμος Λέσβου, με τη βοήθεια του Στρατού δημιούργησε στο γήπεδο Πολιχνίτου, πλήρως εξοπλισμένο  καταυλισμό, στον οποίο διανυκτέρευσαν εξήντα σεισμόπληκτοι από το χωριό της Βρίσας, ο οποίος δεν χρειάστηκε καν να λειτουργήσει, αφού αμέσως μετά με πρωτοβουλία και συντονισμό του Δήμου Λέσβου, πάνω άτομα 200 άτομα φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής των Βατερών, της Νυφίδας και της Καλλονής με εξασφαλισμένη διαμονή, πλήρη διατροφή και φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη. Μάλιστα, έκανε όλες τις ενέργειες ώστε να προκαταβάλει το επίδομα πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών από αρμόδιο Υπουργείο. Εξάλλου, επειδή κάποιοι ενοικιαστές αμφισβήτησαν το αν θα δοθεί το επίδομα ενοικίου στους σεισμοπαθείς, ο Δήμος Λέσβου ανέλαβε να είναι εγγυητής για την ομαλή καταβολή των μισθωμάτων. Όλα αυτά, επισημαίνω, έγιναν από τον Δήμο Λέσβου και όχι από Μ.Κ.Ο. όπως αναφέρετε στη ανάρτησή σας. Ακόμη Με συντονισμό του Δήμου φιλοξενήθηκαν 60 άτομα στο Γηροκομείο, ενώ κάποιες οικογένειες φιλοξενηθήκαν και σε δημοτικά κτίρια.

Θα ήθελα ακόμη να τονίσω ότι επίσης από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λέσβου προσέλαβε και διέθεσε 15 άτομα που ασχολούνται με την φύλαξη των περιουσιών των σεισμοπλήκτων, αλλά και για διάφορες εργασίες στήριξης των σεισμοπαθών. Επίσης αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού συστήθηκε στο Δήμο Λέσβου, επιτελικής ομάδας καθώς και επιμέρους και θεματικές ομάδες, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης. Oι συνεργάτες μου εγκαταστάθηκαν αμέσως στην πληγείσα περιοχή και ασχολούνται συνεχώς με την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν

Επειδή η ανάρτησή σας αδικεί κατάφορα τον Δήμο Λέσβου και εμένα προσωπικά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι ενέργειες και δράσεις του Δήμου Λέσβου για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό συνεχίζονται και εντείνονται. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανείς που να μην νιώθει την πολύπλευρη στήριξη και την έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.”

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέσβου

  Σπύρος Γαληνός       

                                                        

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο