“Αλληλέγγυοι” βούτηξαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και εμπόδιζαν την απέλαση των μεταναστών στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-diamartiria-lima

137 συνολικά παράτυποι μετανάστες, απελάθηκαν χθες από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς το Δικελί, στα πλαίσια της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Το πλοίο “Λέσβος” της “TURYOL”, μετέφερε 45 Πακιστανούς μετανάστες που κρατούνταν στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, ενώ το πλοίο “Nazli” μετέφερε 92 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, που έφερε το πλοίο “Tera Jet” από τη Χίο, τη Σάμο και άλλα νησιά που δέχονται κύματα μεταναστών εξ ανατολών.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν κατά της διάρκεια της επιχείρησης της “FRONTEX”.

Συγκεκριμένα, μόλις επιβιβάστηκαν οι 45 μετανάστες στο πλοίο “Λέσβος” και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για το Δικελί, τέσσερις “αλληλέγγυοι” των μεταναστών, έπεσαν στη θάλασσα και αφού έφτασαν μπροστά στην πλώρη του πλοίου και πιάστηκαν από την άγκυρα, εμπόδιζαν τον απόπλου του.

Τη λύση έδωσαν οι άνδρες του Λιμενικού σώματος, οι οποίοι συνέλαβαν τους τέσσερις “αλληλέγγυους” τους οποίους οδήγησαν στο Λιμεναρχείο, ενώ ταυτόχρονα έγινε και ο απόπλους του πλοίου “Λέσβος”.

Την ίδια ώρα, στην είσοδο του περίφρακτου χώρου του Λιμεναρχείου, “αλληλέγγυοι” διαπληκτίστηκαν με κατοίκους της Λέσβου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός συνταξιούχου Λιμενικού.

Τελικά αφού σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία για “παρακώλυση συγκοινωνιών” για τους τέσσερις “αλληλέγγυους” αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο