Ακόμα και πεθαμένοι θα πληρώνουμε χαράτσια… Ο Δήμος Λέσβου ζητά 10 ευρώ για τη φύλαξη των οστών αλλιώς θα τους πετάξουν στα χωνευτήρια

Έχουμε την αίσθηση, ότι με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα και αν κάποιος αποδημήσει εις Κύριον, δεν θα βρει την ησυχία του και τη γαλήνη του, εν τόπο χλοερό και δροσερό…

Και πεθαμένος να είσαι, θα σου ζητάνε να πληρώσεις !!!

Τις τελευταίες ημέρες, διανέμονται σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λέσβου, φωτοτυπίες με ανακοίνωση του Δήμου, που καλεί όλους όσους έχουν συγγενείς νεκρούς, να πάνε να πληρώσουν 10 ευρώ για την ετήσια φύλαξη των οστών τους, διαφορετικά θα τα “τοποθετήσουν” στο χωνευτήρι του νεκροταφείου.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι υπάρχει κανονισμός από παλαιότερα για τα κοιμητήρια του πρώην Δήμου Μυτιλήνης και νυν Λέσβου, όπου προβλέπεται αυτό το “χαράτσι” και φυσικά δεν είναι απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Σπύρου Γαληνού.

Ωστόσο θεωρούμε ότι αυτό είναι μία μεγάλη ασέβεια και προσβολή προς τους νεκρούς και τους συγγενείς αυτών και η παρούσα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δει με ευαισθησία το θέμα αυτό και να το επανεξετάσει.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, ακόμα και το 10ευρω λείπει από πολλούς…

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όποιος δεν έχει να πληρώσει το μακάβριο αυτό “ενοίκιο”, θα του πετάξουν στα σκουπίδια ότι πιο ιερό πράγμα έχουν από το δικό τους άνθρωπο.

Και λέμε θα τα πετάξουν, γιατί απλούστατα τοποθέτηση σε χωνευτήρι δεν γίνεται…

Εκεί τα πετάνε όλα σαν απλά μπάζα…

Κάποιοι από εσάς ίσως να θυμόσαστε, τις διαμαρτυρίες κάποιων συμπολιτών μας, των οποίων πέταξαν τα οστά των δικών τους μέσα στο χωνευτήρι και κατόπιν ζητούσαν εξέταση DNA, για να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα από το βουνό από οστά που είχε σχηματιστεί στο χωνευτήρι.

Πιστεύουμε ότι ο Σπύρος Γαληνός θα δει το θέμα αυτό με την ανάλογη ευαισθησία και θα πράξει τα δέοντα.

Δείτε τι ακριβώς γράφει η ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου:

“Καλούνται οι συγγενείς των θανόντων, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές τους, σχετικά με το δικαίωμα ετήσιας φύλαξης οστών σε οστεοφυλάκιο (10 ευρώ) να προσέλθουν στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας, έως 31 Αυγούστου 2017, προς τακτοποίηση τους και για να δηλώσουν εάν επιθυμούν τη συνέχιση της φύλαξης των οστών, εντός του οστεοφυλακίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων του Δήμου Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση των οστών στο χωνευτήρι του κοιμητηρίου.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο