Αϊ σιχτήρ πια… Έκρηξη οργής από τον Γιάννη Συνάνη με τα όσα εξωπραγματικά συμβαίνουν στον τόπο μας (ΦΩΤΟ)

Εδώ και πολύ καιρό κρατάω την ψυχραιμία μου μέσα στα πλαίσια της λογικής αλλά και των ορίων αντοχής ενός φυσιολογικού ανθρώπου.

Στη ζυγαριά της λογικής βάζω πάντα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και της απαιτούμενης δεοντολογίας για να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικός και κυρίως να μην αδικήσω κανέναν.

Όμως στην ίδια ζυγαριά βάζω και ένα μικρό αντίβαρο…

Αυτό της πατρίδας μου και ιδιαίτερα του τόπου μου…

Κι εκεί δεν μπορώ να κλείνω μάτια και στόμα…

Δεν μπορώ να βλέπω εξωπραγματικά πράγματα και να μένω απλός θεατής…

Έφτασα στο σημείο με όση ψυχραιμία διαθέτω να πως σε ορισμένους…

Αϊ σιχτήρ πια…

Έφτασαν στο σημείο κάποιοι να ζητούν το ξήλωμα του Σταυρού της ορθόδοξης εκκλησίας μας – ότι πιο ιερό σύμβολο έχουμε σαν Έλληνες Χριστιανοί – γιατί αυτό λέει ενοχλεί τους μετανάστες !!!

Γίναμε κατά το κοινώς λεγόμενο “ρόμπα” σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, με το θέμα του σταυρού που έστησαν κάποιοι στην Απελή και με την επιστολή της “Συνύπαρξης” προς το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και το Λιμενάρχη Μυτιλήνης Νικόλαο Πασσάδη, μέσω της οποίας ζητούσαν το ξήλωμα και την καθαίρεση του Σταυρού.

Όποια κι αν είναι η κατασκευή κύριοι ενός Σταυρού η αξία του δεν έχει να κάνει με την κατασκευαστική του αξία αλλά με αυτό που πραγματικά συμβολίζει.

Όταν προσκυνάμε στις εκκλησίες τους σταυρούς και τις εικόνες κύριοι δεν προσκυνάμε τα αντικείμενα αλλά αυτά που συμβολίζουν.

Οι κάτοικοι της Λέσβου  αλλά και των άλλων νησιών του Αιγαίου που δέχθηκαν τα προσφυγικά κύματα άνοιξαν μία πελώρια αγκαλιά για τους μετανάστες την οποία κάποιοι αλληλέγγυοι φρόντισαν να τη μετατρέψουν σε οργή και αγανάκτηση.

Κατάφεραν εν μέρει να διχάσουν την κοινωνία της Λέσβου βαφτίζοντας συνολικά τους κατοίκους της ακροδεξιούς και φασίστες.

Είναι οι γνωστοί – άγνωστοι που νομίζουν ότι με το να διαδηλώνουν φορώντας κουκούλες κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα.

Αυτοί είναι οι μόνοι που θέλουν το καλό των μεταναστών και της πατρίδας μας κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι οι ακροδεξιοί και οι φασίστες…

Αϊ σιχτήρ πια…

Λες και μας αρέσει εμάς να βλέπουμε πραγματικούς πρόσφυγες με γυναίκες και παιδιά να πεινάνε, να κοιμούνται στους δρόμους ή να έχουν την πολυτέλεια να μοιράζονται με κάποιους άλλους μία σκηνή στο ΚΥΤ Μόριας και να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Ελληνικά νησιά.

Βγάλτε τις κουκούλες… Να δει ο κόσμος πόσοι από εσάς δουλεύετε σε ΜΚΟ…

Αλληλέγγυοι του κώλου…

Αϊ σιχτήρ πια…

 

Με υπογραφή και χωρίς …κουκούλα !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο