Αγρότες Λέσβου: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξέχασε τους σεισμόπληκτους… Να δοθούν αμέσως τα βοηθήματα”

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι καθυστέρησε και δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της προς τους σεισμοπαθείς και ζητά την άμεση καταβολή των οικονομικών βοηθημάτων.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

  • Ξεπεράστηκαν κατά πολύ τα χρονικά περιθώρια που έβαλε η κυβέρνηση και οι υποσχέσεις που έδωσαν όσοι υπουργοί και κυβερνητικοί φορείς επισκέφθηκαν το σεισμόπληκτο χωριό της Βρίσας στη Λέσβο. Δεν είναι άλλωστε πρωτοφανής τακτική των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων, οι παρελάσεις στελεχών τους πάνω στα ερείπια από τα ακραία καιρικά η γεωφυσικά φαινόμενα αλλά και τα προσωρινά – παροδικά αγκαλιάσματα και οι υποσχέσεις προς τους πληγέντες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις αστικές κυβερνήσεις η κάθε είδους χρηματοδότηση πρέπει να έχει κέρδος ή τουλάχιστον να είναι ανταποδοτική!
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου που ξέρει πολύ καλά το τι περνούν οι ξεσπιτωμένοι συμπολίτες μας που επλήγηκαν από το φονικό σεισμό της 12ης του Ιούνη αλλά και πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητά τους στις δουλειές τους, αφού οι περισσότεροι είναι αγροτοκτηνοτρόφοι απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • Να δοθούν άμεσα τα 580 ευρώ του επιδόματος, που θα έπρεπε να είχαν δοθεί αμέσως μετά το σεισμό.
  • Να δοθεί άμεσα η επιδότηση ενοικίου, για να μπορέσουν οι άστεγοι να στεγαστούν αξιοπρεπώς για όσο διάστημα χρειαστεί.
  • Η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων σπιτιών να γίνει από την πολιτεία γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο.
  • Η πολιτεία επίσης να αναλάβει την κατασκευή χώρων αποθήκευσης των οικοσυσκευών από τα σπίτια που έχουν καταστραφεί
  • Να δοθούν άμεσα οι επιδοτήσεις που έχουν παρακρατηθεί για χρέη σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου.

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας για το εν λόγω θέμα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την Τρίτη 11 Ιούλη στις 11:00 το πρωί. Καλούμε τους αγρότες και κατοίκους της Βρίσας να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία.

Μυτιλήνη 6/07/2017

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο