Αγιάσος: “Μας έχουν ρημάξει στις κλοπές… Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας”

 

agiasos-klopes

Στο Δημοτικό Κατάστημα έγινε σύσκεψη για το θέμα της συνεχιζόμενης παραβατικότητας στην Αγιάσο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάσου κ. Προκόπιος Τσαμπλάκος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου κ. Μιχαήλ Ευαγγελινός και ο Διοικητής του Α.Τ. Αγιάσου κ. Χαρίλαος Καρακωνσταντής.

Συζητήθηκε το θέμα της έξαρσης των φαινομένων παραβατικότητας στη περιοχή μας.

Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες στην Αγιάσο υπάρχουν συνεχή κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, καταστήματα και αγροκτήματα. Την τελευταία μάλιστα περίοδο τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινά. Σχεδόν δεν υπάρχει ακατοίκητο σπίτι το οποίο να μην έχει καταπατηθεί. Τώρα τελευταία έχουν τόσο αποθρασυνθεί που προσπαθούν να μπουν σε σπίτια

παρουσία του ιδιοκτήτη. Από όλα αυτά φαίνεται ότι πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική συμμορία. Συνεπεία αυτών των γεγονότων υπάρχει μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους κατοίκους του οικισμού. Παράλληλα η αγανάκτηση που διακατέχει τους κατοίκους είναι μεγάλη με πολύ πιθανό ενδεχόμενο να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα, αφού φαίνονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν βίαια και εννοείται παράνομα (αυτοδικία).

Στη σύσκεψη ο Διοικητής του Α.Τ. Αγιάσου μας ανέφερε ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος για το οποίο καταβάλει προσπάθειες αλλά έθεσε το θέμα της έλλειψης προσωπικού.

Επειδή βασική πρόθεση όλων των αρχών είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή των παράνομων πράξεων, σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Τα άτομα που διαπράττουν τις κλοπές είναι γνωστά, επομένως εάν προχωρήσετε στις απαραίτητες κινήσεις πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει έρευνα και για τον εντοπισμό αυτών οι οποίοι αποδέχονται και αγοράζουν τα κλοπιμαία (κλεπταποδόχοι).

Καλούμε το Υπουργείο και όλους του αρμόδιους φορείς να στελεχώσουν το Α.Τ. Αγιάσου με αστυνομικούς αξιόμαχος για περιπολίες.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Ο Εντεταλμένος Δ.Σ. Αγιάσου Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγιάσου

Προκόπιος Τσαμπλάκος Μιχαήλ Ευαγγελινός

 

Κοινοποίηση προς :

α. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .

Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα

β. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Γ. Βοστάνη 27, Τ.Κ 81100 Μυτιλήνη

γ. Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου – Μυτιλήνη

Γ. Βοστάνη 27, Τ.Κ 81100 Μυτιλήνη

δ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης

Μικράς Ασίας 5, Μυτιλήνη, 81131, ΛΕΣΒΟΥ

ε. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Κουντουριώτη 1 81100 Μυτιλήνη

Σχετικές δημοσιεύσεις

29 Άποψη για τα “Αγιάσος: “Μας έχουν ρημάξει στις κλοπές… Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας””

Αφήστε ένα σχόλιο