Αυτή είναι η αλήθεια για τους άστεγους και νηστικούς σεισμόπληκτους της Βρίσας κύριοι Πάλλη και Παράκοιλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λέσβου Γιώργος Πάλλης, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων – που αλλού – προσπαθεί να διαψεύσει ότι υπάρχουν άστεγοι σεισμόπληκτοι στη Βρίσα, λέγοντας μάλιστα ότι «συνειδητά διακινούνται ψέματα που έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν επιπλέον ανασφάλεια και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής!»

Ο Γιώργος Πάλλης συμπληρώνει επίσης ότι «θεωρούμε υποχρέωσή μας να ζητήσουμε από την δικαιοσύνη να παρέμβει, έτσι ώστε να σταματήσουν επιτέλους αυτά τα φαινόμενα».

Μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βρίσας Στρατής Παράκοιλας, δήλωσε πως κανένας σεισμόπληκτος του χωριού του δεν είναι άστεγος. Όπως είπε, οκτώ άτομα μένουν στην αυλή παρεκκλησιού, σε κτήμα της περιοχής. Και είναι αυτοί που παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ τοπικών ιστοσελίδων και αυτό αναπαράχθηκε αδιασταύρωτα από Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας.

«Πρόκειται» λέει ο κ. Παράκοιλας, «για μια οικογένεια που συνειδητά επέλεξε να ζει εκεί, αφού θέλει να είναι κοντά σε κτηνοτροφικές δραστηριότητες που έχει εκεί. Τους προτάθηκε να μεταφερθούν σε σπίτι στον Πολιχνίτο ή σε δωμάτια στο γηροκομείο της μονής Δαμανδρίου Πολιχνίτου, όμως το αρνήθηκαν λέγοντας πως θέλουν να είναι κοντά στα ζώα τους.

Πάντως, καθημερινά, από τις 12 Ιουλίου μέχρι σήμερα, εγώ ο ίδιος τους πηγαίνω κάθε μέρα φαγητό. Άρα, ούτε νηστικοί είναι, όπως γράφτηκε» είπε.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ κ.κ. ΠΑΛΛΗ και ΠΑΡΑΚΟΙΛΑ

Ο Γιώργος Πάλλης προφανώς μάλλον ούτε βλέπει ούτε ακούει καλά…

Γιατί αν άκουγε και έβλεπε καλά και χωρίς τις παρωπίδες του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαπίστωνε ότι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τους 200 περίπου σεισμόπληκτους, που φιλοξενούνταν σε διάφορα καταλύματα της Λέσβου.

Θα άκουγε ότι τους έλεγαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι σεισμοπαθείς και όχι το κράτος 30 ευρώ την ημέρα για να συνεχίζουν να μένουν στα ξενοδοχεία.

Θα άκουγε ότι οι σεισμόπληκτοι δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε ένα ευρώ από αυτά που τους έταξαν τα κυβερνητικά στελέχη που πέρασαν από τη Λέσβο.

Θα έπρεπε να ξέρει, ότι οι σεισμόπληκτοι έχουν καθημερινή σίτιση, χάρη στην ευαισθησία κάποιων επιχειρήσεων catering και άλλων που τους πηγαίνουν φαγητό.

Θα άκουγε ότι δεν είναι μόνο μία η οικογένεια που είναι στους δρόμους…

Η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Τώρα αν έχει την εντύπωση, ότι οι σεισμόπληκτοι είναι ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση που έχουν από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα του πούμε ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Και αφού ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν άστεγοι σεισμόπληκτοι, τον προκαλούμε να μας στείλει τη λίστα των 200 σεισμόπληκτων που διέμεναν στα ξενοδοχεία και να μας πουν που τους πήγαν.

Για να τελειώνουμε επί τέλους εμείς με την καραμέλα της παραπληροφόρησης και τις αλχημείες σας κύριοι.

Πάμε τώρα στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βρίσας Στρατή Παράκοιλα…

Ωραία τα είπε και ο Στρατής Παράκοιλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ …

Μία οικογένεια δηλαδή με δύο μικρά παιδάκια δύο γιαγιάδες και δύο άτομα με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα υγείας επέλεξαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να μείνουν  δίπλα και μέσα στο ετοιμόρροπο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής…

Έτσι για πλάκα δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να μένουν σε ένα σπίτι, αλλά να μένουν στους δρόμους…

Δεν τους πρότεινε ποτέ ο Στρατής Παράκοιλας να πάνε σε κάποια δωμάτια, αλλά μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα από τα ΜΜΕ, τους τηλεφώνησες και τους πρότεινε να μείνουν στο ΚΑΠΗ…

Όλοι μαζί… Παιδιά, γέροι, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα υγείας…

Δήλωσε ότι ο ίδιος τους πήγαινε φαγητό από τις 12 Ιουλίου !!!

Από 12 Ιουλίου του 2016 ή του 2015…

Μέσα στη σύγχυσή του μάλλον μπέρδεψε του μήνες…

Ωστόσο δεν ξέρουμε τι έκανε ο ίδιος, αλλά μας είπαν οι γονείς των παιδιών, πόσες μέρες ήταν νηστικά τα παιδιά τους.

Και στο θέμα αυτό ας μην επανέλθει, γιατί θα αναγκαστούμε να γράψουμε με ονόματα, για το ποιοι τάισαν τους νηστικούς σεισμόπληκτους…

Εκτός αν θέλει να πάει να του πουν οι ίδιοι…

Μεγάλο ψέμα είναι Στρατή Παράκοιλα, ότι το θέμα με τους σεισμόπληκτους στους δρόμους γράφτηκε από τοπικές ιστοσελίδες και στη συνέχεια αναπαράχθηκε όπως λες αδιασταύρωτα από ΜΜΕ της Αθήνας.

Κάποιο πρόβλημα έχει μάλλον με τις ημερομηνίες…

Το θέμα αναδείχθηκε από ΜΜΕ των Αθηνών και στη συνέχεια αναπαράχθηκε από ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στο Lesvosnews.gr το οποίο δεν εξυπηρετεί κανενός τα ειδικά τους συμφέροντα και ούτε θα γίνει ποτέ γραφείο τύπου με κατευθυντική γραμμή.

Όπως γράψαμε δε στον Γιώργο Πάλλη, το ίδιο λέμε και στον Στρατή Παράκοιλα…

Που βρίσκονται οι 200 σεισμόπληκτοι που έμεναν σε ξενοδοχεία;

Και κάτι τελευταίο κύριοι…

Ο Γιάννης Συνάνης και η κάμερα του Lesvosnews.gr, βρίσκονται κάθε μέρα από τη φονική ημερομηνία της 12ης Ιουνίου στη Βρίσα και την ευρύτερη πληγείσα περιοχή από τους σεισμούς.

Είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης, που έχει την πιο άμεση εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε και το οποίο καταγράψαμε την πρώτη ημέρα που έβγαλαν τους σεισμόπληκτους από τα ξενοδοχεία, διαψεύδονται και ο Γιώργος Πάλλης, αλλά και ο Στρατής Παράκοιλας.

Δείτε το με προσοχή και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Εμείς πιστεύουμε τους κατοίκους και τον ιερέα της Βρίσας και όχι βέβαια τον κάθε πολιτικάντη, που κοιτά να υπερασπιστεί τα εκάστοτε κομματικά του συμφέροντα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο