Αυτά είναι τα 17 Ελληνικά νησιά που διεκδικούν οι φίλοι μας Τούρκοι

nisia-pou-theloum-oi-tourko

Την αποκάλυψη ότι η Ικαρία αποτελεί στόχο της Τουρκίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έκανε χθες ο Πάνος Καμμένος, ανακοινώνοντας παράλληλα την ενίσχυση του νησιού με στρατεύματα.

Μέχρι σήμερα η Τουρκία είχε εκδηλώσει βλέψεις για 17 νησιά τα οποία μπορείτε να δείτε στον διαδραστικό χάρτη του Onalert.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε χθες ότι έχει καταγραφεί απειλή και για την Ικαρία, ανεβάζοντας τον κατάλογο των τουρκικών διεκδικήσεων στα 18 νησιά, όπως διαβάσαμε στο στρατιωτικό πόρταλ.

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε επίσης ότι θα ενισχυθεί με στρατιωτική δύναμη και το βόρειο τμήμα του νησιού. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος είπε:

«Θέλω να τονίσω ακόμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ικαρία θα ενισχυθούν με ένα νέο σχεδιασμό που μελετά ο Αρχηγός του ΓΕΣ με την ΑΣΔΕΝ, τον Διοικητή της Σάμου, αλλά και όλους τους Αξιωματικούς που επιτελικά εργάζονται προκειμένου η Ικαρία να ενισχυθεί με νέα στρατιωτική δύναμη, με ενίσχυση και ανάπτυξη της εθνοφρουράς, όχι μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού, αλλά και στο βόρειο, διότι η Ικαρία αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι».
Σύμφωνα με πληφορορίες  του στρατιωτικού πόρταλ το σχέδιο που ανέφερε ο υπουργός περιλαμβάνει και ενίσχυση με καταδρομείς σε πολλά μικρονήσια, καθώς η περίοδος που διερχόμαστε με την Τουρκία να προκαλεί διαρκώς έχει αυξήσει τον βαθμό ανησυχίας και γίνονται κινήσεις ώστε να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το συγκεκριμένο στρατιωτικό πόρταλ και είχαμε διαβάσει σε σχετικό άρθρο και στην περίπτωση της ενίσχυσης με καταδρομείς στη νήσο Παναγιά από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησαν οι προκλήσεις, έτσι και τώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ενισχυθούν και άλλα νησιά, για να μην βρεθούμε μπροστά σε νέα Ίμια, καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία επιδιώκει να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο.
Ο διαδραστικός χάρτης του Onalert.gr τα νησιά περιλαμβάνει τα παρακάτω νησιά:
Αγαθονήσι, Οινούσσες, Ψέριμος, Φαρμακονήσι, Λέβιθα, Κίναρος, Αρκοί, Καλόλιμνος, Γυαλί, Φούρνοι, Θύμαινα, Σύρνα, Γαύδος, Ντία, Διονυσάδες, Κουφονήσι, Παναγιά. Ικαρία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

20 Άποψη για τα “Αυτά είναι τα 17 Ελληνικά νησιά που διεκδικούν οι φίλοι μας Τούρκοι”

Αφήστε ένα σχόλιο