Άφησαν εκτός της ΑΜΚΕ τη Νατάσα Ταραράκη που επί σειρά ετών βοηθά την τουριστική προβολή της Λήμνου

Στις 31 Οκτωβρίου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και ο ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους για την συγκρότηση του νέου Διαχειριστικού Συμβουλίου για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Τουριστικής Προβολής Λήμνου –Αγίου Ευστρατίου ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστικής.

Την εισήγηση έκανε ο Έπαρχος Λήμνου προτείνοντας ως εκπρόσωπους της Π.Β.Α. στο Διαχειριστικό Συμβούλιο, την κ. Ταραράκη Νατάσα με αναπληρωματικό μέλος την κ. Μάρκου Ζαφειρώ

Μόλις ακούστηκαν τα ονόματα …..»άρχισαν τα όργανα»….

Φυσικά και ήταν αναμενόμενη η στάση τόσο του κ. Σπιλάνη, όσο και της κ. Καλογήρου αλλά και του κ. Χριστόφα, ως προς την πρόταση για την κ. Ταραράκη η οποία και «πληρώνει το μάρμαρο» λόγω της επαγγελματικής της δραστηριότητας και του ρόλου της στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές…

Ο κ. Σπιλάνης έχει έρθει το πολύ 4 φορές στην ζωή του στην Λήμνο, όσες είναι και οι εκλογές που έχει πάρει μέρος… και η τοποθέτηση του για το θέμα ήταν μια ωραία εισαγωγή για έκθεση με θέμα τον τουρισμό… αλίμονο αν περιμέναμε τον κύριο Σπιλάνη να μας λύσει το «τουριστικό» μας, τον είδαμε όταν είχε και θέση ευθύνης (Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής 2012 – 2013 αλήστου μνήμης εποχές με “Ταξιάρχη” και τις παλινωδίες της ΝΕΛ με τις γνωστές επιπτώσεις στο «τουριστικό προϊόν» της Λήμνου…..)

Φυσικά και από την άλλη η άρνηση για την κ Μάρκου αφήνει πολλά ερωτηματικά ακόμα και για το αν θέλουν να λειτουργεί στην Λήμνο μια ισχυρή ομάδα για το «τουριστικό προϊόν» της, μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια αποτελείται από νησιά που είτε το θέλουμε, είτε όχι, λειτουργούν και ανταγωνιστικά, ειδικά το καλοκαίρι και η ιστορία έχει δείξει ότι η Λήμνος ήταν πάντα η «ριγμένη»…..σε αποφάσεις, παροχές κλπ και μάλιστα με τις ευλογίες ακόμα και «δικών μας- Λημνιών στα κέντρα εξουσίας»..

Ποιος ξεχνά ότι η κ. Καλογήρου ζήτησε από την ΑΜΚΕ προτάσεις για χρηματοδότηση πέρυσι τον Σεπτέμβριο και μετά από την αποστολή τους …..δεν υλοποίησε ούτε μια….Η τελευταία (Μάρκου) λοιπόν, έχει διατελέσει όχι μόνο μέλος της ΑΜΚΕ( 5 χρόνια) αλλά και επί σειρά ετών(8 έτη) μέλος σε διάφορες θέσεις του συμβουλίου των ενοικιαζόμενων δωματίων με σπουδές σε marketing- management στην Αυστραλία διοικώντας μια πετυχημένη τουριστική επιχείρηση και με πλούσια τουριστική δραστηριότητα (συμμέτοχες σε εκθέσεις κλπ) και η στάση των κ. Αδαμίδη και κ. Τούφου πραγματικά αφήνουν ερωτηματικά…

Μάλιστα για τον κ. Αδαμιδη ο οποίος δήλωσε .. «κάθετα αντίθετος…..και ότι μόνο ειδικοί θα πρέπει να τοποθετούνται σε αυτές τις θέσεις….» μέχρι πρότινος ήταν Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής… ενός τόσο εξειδικευμένου αντικειμένου ενώ ο ίδιος είναι απόφοιτος ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και συνταξιούχος Ο.Τ.Ε. αλλά ανέλαβε….

Όλοι όμως αυτοί, που πήρανε το λόγο στο παραπάνω βίντεο μέσα από τόσες θεσμικές θέσεις που είχανε όλα αυτά τα χρόνια δεν ανάθεσαν, δεν προσέλαβαν έναν ειδικό συνεργάτη με ειδίκευση σε τέτοιου είδους θέματα ….το μόνο που διαπιστώνουμε είναι να αντιπροτείνονται….. κάποιος είπε ότι αυτά πρέπει να είναι μόνο «πολιτικά πρόσωπα…..» αν είναι δυνατόν….!!

Έτσι εξηγείται και η διαφορά μας όμως με το Νότιο Αιγαίο που τρέχει με ταχύτητες φωτός στον τουρισμό και η δική μας Περιφέρεια ασχολείται με τον ορισμό Ενός από τα Εννέα μέλη της ΑΜΚΕ Λήμνου…τόση βαρύτητα στο θέμα αυτό …και από την άλλη να μην έχει συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της …πριν μερικά χρονιά…..αυτή είναι η βαρύτητα!!

Όλοι αυτοί, τόσα χρόνια στα συμβούλια στις επιτροπές στην αυτοδιοίκηση δεν γνωρίζουν ότι τέτοια συμβούλια όπως η ΑΜΚΕ πρέπει να στελεχώνονται από άτομα από διαφορετικούς χώρους με διαφορετικές κουλτούρες και παραστάσεις και άτομα που έχουν να δώσουν αυτό το «κάτι» που τους έχει κάνει να ξεχωρίζουν για αυτό στον κοινωνικό ή επαγγελματικό χώρο που κινούνται;Έτσι για παράδειγμα η κ. Ταραράκη δεν είπε κάνεις ότι είναι άνθρωπος του τουρισμού αλλά είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είτε συμφωνεί με τις απόψεις της είτε όχι, μέσα από την φωνή της έχει «περάσει» από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών, την Λήμνο!

Και αυτό έχει καταγραφεί. Το έχετε δει όλοι σας!

Η Χώρα μας είχε στην θέση του Υπουργού Πολιτισμού πάντα καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συνθέτες …..πρόσφατα και πρώην μοντέλο στην θέση της Υπουργού Τουρισμού (Κουντουρά) λόγω της αναγνωρισιμότητας… η δημοσιογράφος ενόχλησε στην ΑΜΚΕ;

Κυρίες και Κύριου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καλό θα ήταν να διαβάσετε ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος της ΑΜΚΕ στην Λήμνο και ποιος ο ρόλος της Περιφέρειας σε αυτή. Οι τοπικές κοινωνίες πια δεν έχουν πολιτικά διλήμματα αξιολογούν, επιλέγουν, αναδεικνύουν από μονές τους αυτούς που θα τους λύσουν τα προβλήματα ή έστω θα τους «πάνε παρακάτω..»

Η αλήθεια πάντα υπάρχει….το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί…..

…καλό σαββατοκύριακο σε όλους…

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο