Η επίσημη ανακοίνωση της Καλλονής για τη λύση συνεργασίας με τον Μαντζουράκη

aelk kerkira 1 - 0 2

“Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιάννη Ματζουράκη.

Τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα μας αναγκάζουν να προβούμε σε ενέργειες που ίσως σταθούν ικανές να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας.

Έχοντας προσφέρει τα μέγιστα στην πορεία της Καλλονής μας, διατηρώντας την ομάδα πέρυσι, παρά τις αντιξοότητες, στη Superleague και βάζοντας τις βάσεις για την επίτευξη του φετινού στόχου, δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Ματζουράκη για όσα μας έδωσε με την παρουσία του στον πάγκο μας, και να δηλώσουμε ότι φεύγει ως φίλος που θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Του ευχόμαστε καλή συνέχεια.”

ΣΧΟΛΙΟ LESVOSNEWS.GR

Αναμφίβολα ο Γιάννης Μαντζουράκης,  αποτέλεσε τον πρωτομάστορα του θαύματος της Καλλονής, να παραμείνει πέρυσι στη Super League, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έδωσε ουσιαστικά όλα τα παιχνίδια της εκτός έδρας και ως εκ τούτου, μόνο αποτυχημένος δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ας μη ξεχνάμε, ότι ακόμα κι όταν η Καλλονή εισέπραττε τις 5αρες σε κάποιους αγώνες, οι φίλαθλοι χειροκροτούσαν και αυτόν και τους παίκτες της ομάδας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

Στη φετινή περίοδο, ο Πρόεδρος της ομάδας Νίκος Μιχαλάκης, είχε μεγαλύτερα σχέδια στο μυαλό του…

Ήθελε την Καλλονή να πρωταγωνιστεί και όχι να είναι απλά κομπάρσος στη Super League και να παλεύει για την παραμονή της.

Έτσι έβαλε πάλι το χέρι βαθιά στην τσέπη του και ενίσχυσε σημαντικά την ομάδα του με παίκτες πρωτοκλασάτους, έτοιμους να παίξουν στη βασική ενδεκάδα.

Χουάνμα, Καμαρά, Ναβάρο, Μίγκας, Στεφάνοβιτς και πολλοί άλλοι ακόμα, ήρθαν για να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους παίκτες και να κάνουν τη διαφορά στην Καλλονή.

Η ομάδα έκανε μία πολύ καλή προετοιμασία και ένα εντυπωσιακό  ξεκίνημα στην αρχή του πρωταθλήματος, όπου παρά το γεγονός ότι είχε δύσκολους αγώνες, κατάφερε να βρίσκεται στη δεύτερη και τρίτη θέση της βαθμολογίας, υποσκελίζοντας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και άλλες.

Δυστυχώς για την Καλλονή, η συνέχεια δεν ήταν και τόσο ρόδινη, παρά το γεγονός ότι ακολούθησε ένα εύκολο σχετικά πρόγραμμα αγώνων.

Η ομάδα έκανε ένα αρνητικό σερί 11 αγώνων, με μία μόνο νίκη και κατρακύλησε στη βαθμολογία, φτάνοντας να έχει μόλις 6 βαθμούς αέρα, από την επικίνδυνη ζώνη.

Η διοίκηση της Καλλονής και ειδικά ο Πρόεδρός της Νίκος Μιχαλάκης, έδειξαν πλήρη εμπιστοσύνη στο Γιάννη Μαντζουράκη και τον στήριξαν απόλυτα, περιμένοντας ότι η εικόνα της ομάδας θα άλλαζε και θα έρχονταν και πάλι οι επιτυχίες.

Όμως  αυτό δεν έγινε…

Ήρθε κι αποκλεισμός από το Κύπελλο – αν περνούσε η Καλλονή θα έπαιζε με τον Ολυμπιακό και φυσικά θα έμπαινε ρευστό στο ταμείο της ΠΑΕ – και τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Αυτό που ανησυχούσε περισσότερο τη διοίκηση της ομάδας, ήταν οι επιλογές του Γιάννη Μαντζουράκη.

Βέβαια αυτός ήταν ο προπονητής και αυτός γνώριζε καλύτερα από τον καθένα, για τη κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του, αλλά και για τις δυσκολίες του κάθε αγώνα.

Όμως, όταν κάθε τρεις μέρες αλλάζεις πέντε ποδοσφαιριστές στη βασική ενδεκάδα, δεν μπορείς να περιμένεις να έχεις συνοχή στην ομάδα.

Όλες οι ομάδες έχουν ένα βασικό κορμό  επτά – οκτώ παικτών και εκεί πάνω κινούνται, για την ενδεκάδα που χρησιμοποιούν σε κάθε αγώνα.

Αυτά εν ολίγοις είχαν δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα στην ομάδα, οι παίκτες της οποίας δεν είχαν και την καλύτερη ψυχολογία.

Μοιραία λοιπόν ήρθε το διαζύγιο, που δεν το ήθελε καμία από τις δύο πλευρές, αλλά έπρεπε να γίνει, για το καλό της ομάδας.

Οπωσδήποτε ο Γιάννης Μαντζουράκης, έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην πορεία της Καλλονής και για αυτό θα του είναι ευγνώμονες όλοι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο