«Γιορτές Αγοράς»… Γιορτινή ατμόσφαιρα στην αγορά της Μυτιλήνης με πολλές εκπλήξεις

giortes-agoras-mytilini

Το Επιμελητήριο Λέσβου ενημερώνει τα μέλη του, ότι στα πλαίσια του Προγράμματος ΟΣΑΑ, υλοποιεί την δράση «Γιορτές Αγοράς» για την περίοδο των Χριστουγέννων 2014.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο και στοχεύει στην προσέλκυση καταναλωτών και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα της πόλης μας.

Καθ’ όλη την διάρκεια των Γιορτών Αγοράς θα υπάρχουν ηχητικά συστήματα σε Αγιοβασιλιάτικα σπιτάκια με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα ακούγονται ενδιάμεσα σποτάκια ευχών του Επιμελητηρίου και προτροπή στον κόσμο να προτιμάει την αγορά της πόλης μας.

Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 19 / 12 ώρα 6 μ.μ. : Τελετή έναρξης: Πίσω από την Εθνική τράπεζα θα έχει στηθεί εξέδρα, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την ορχήστρα του Μ. Δήσσου με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Η ορχήστρα απαρτίζεται από κανονάκι – βιολί – κιθάρα – τουμπερλέκι – κλαρίνο και τέσσερεις φωνές. Θα υπάρξουν χαιρετισμοί από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου – θα σερβίρεται στον κόσμο ζεστό κρασί συνοδευόμενο από μελομακάρονα.

Σάββατο 20 / 12 ώρα 11 π.μ. : Από τον Ερμή στην επάνω Σκάλα ξεκινάει το τουριστικό τραινάκι έχοντας φορτωμένους τους καλλιτέχνες και δωράκια για τα παιδιά. Στο παγκάκι της παλιάς αγοράς αποβιβάζεται ο Άη Βασίλης με τον βοηθό του, όπου θα αρχίσουν τα πρώτα δρώμενα και σε συνεργασία με μέλη του Επιμελητηρίου θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά που θα βρίσκονται εκεί. Η υπόλοιπη καλλιτεχνική ομάδα αποβιβάζεται πίσω από την Εθνική τράπεζα, όπου η Χιονάτη θα αρχίσει να κάνει ζωγραφική προσώπου στα παιδάκια, ενώ ο ζογκλέρ με τον ξυλοπόδαρο θα πραγματοποιούν show κατά μήκος του δρόμου, μοιράζοντας παράλληλα μπαλονοκατασκευές. Ο Άη Βασίλης τελειώνοντας από την παλιά αγορά μαζί με τα παιδάκια και τον βοηθό του κατευθύνονται προς το «Φλοκάκι», όπου θα υποδέχονται τα παιδιά και θα λάβουν χώρα κάποια παιχνίδια με τους παρευρισκόμενους μικρούς μας φίλους.

Κυριακή 21 / 12 ώρα 11.30 π.μ. : Συναυλία στην αγορά με παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Παράλληλα μία κοπέλα από την ομάδα θα κάνει face painting (ζωγραφική προσώπου) στα παιδιά που θα βρίσκονται στην αγορά.

Δευτέρα 22 / 12 ώρα 11 π.μ. & 5.30 μ.μ. : Ολόκληρη η καλλιτεχνική ομάδα χωρίζεται στα σημεία της αγοράς που θα υπάρχουν Αγιοβασιλιάτικα σπιτάκια με ηχητικά συστήματα για να πραγματοποιήσουν παιχνίδια με τα παιδιά. Ζογκλέρ – ξυλοπόδαρος – Άγιος Βασίλης – και τα ξωτικά πειραχτήρια.

Τρίτη 23 / 12 ώρα 11 π.μ. & 5.30 μ.μ. : Από τον Ερμή στην επάνω Σκάλα ξεκινάει το τουριστικό τραινάκι έχοντας φορτωμένους τους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες αποβιβάζονται σε τρία διαφορετικά σημεία και πραγματοποιούν θέατρο δρόμου σχετικό με τα Χριστούγεννα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο