850.000 ευρώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Βορειοανατολικής Λέσβου

 

odikos aksonas

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Βορειοανατολικής Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για τη συντήρηση – αποκατάσταση κατά τμήματα των επαρχιακών οδών Μανταμάδου – Κάπης, Κάπης – Πελόπης – Υψηλομετώπου – Στύψης, Πελόπης – Νάπης και Αργένου – Βαφειού. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

 

  • Ασφαλτόστρωση κατά τμήματα των παραπάνω επαρχιακών οδών.
  • Επισκευή οδικών τμημάτων που έχουν υποστεί καθιζήσεις.
  • Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και έργων για τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στο οδικό τμήμα Κάπης – Πελόπης στην είσοδο του Οικισμού της Πελόπης.
  • Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα που έχει καταστραφεί λόγω καθίζησης, στο οδικό τμήμα Αργένου – Βαφειού στην περιοχή της Αργένου.
  • Επένδυση πρανών με ελεύθερο πλέγμα σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
  • Σημειακός καθαρισμός οχετών και άρση καταπτώσεων.

 

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 180 ημέρες.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 088) και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

22 Άποψη για τα “850.000 ευρώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Βορειοανατολικής Λέσβου”

Αφήστε ένα σχόλιο