Συνάντηση της Παπαδανιήλ με εκπροσώπους των μαθητών των Λυκείων της Μυτιλήνης

papadaniil-mathites

Χθες, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ., η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κα Παπαδανιήλ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των μαθητών των Λυκείων της Μυτιλήνης. Η συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης, παρουσία του Προϊσταμένου Τμ. Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθερίου, έγινε με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών και ως στόχο είχε την ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να τονίσουμε ότι, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, είχε προηγηθεί άλλη μία επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών από όλα τα Λύκεια του νησιού (συμπεριλαμβανομένων και των ανωτέρω) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας, προκειμένου να υποβάλλουν τα αιτήματά τους.

Και στις δύο περιπτώσεις ήταν εμφανής η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια, η ωριμότητα και η κοινωνική αγωγή των νέων αυτών, αρετές που τιμούν τους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά και τις σχολικές μονάδες όπου ανήκουν. Ο τρόπος που εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους, τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα και οι ενδιαφέρουσες προτάσεις τους αποτελούν υποδειγματικό παράδειγμα διαλόγου και άρτιας δημοκρατικής εκπροσώπησης.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι γνωρίζοντας από κοντά τόσο αξιόλογους νέους αισθανόμαστε βαθύτατα συγκινημένοι, υπερήφανοι και αισιόδοξοι για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ελπίζουμε να έχουμε συχνά τη χαρά συνομιλιών τόσο υψηλού επιπέδου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο