Που το πάει φέτος η Καλλονή; – Της αρέσει η εξάδα και η έξοδος στην Ευρώπη… Μπορεί;

aelk-ergotelis

Τι μπορεί να καταφέρει η φετινή Καλλονή;

Αυτό είναι το ερώτημα όλων των φιλάθλων της Λέσβου.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έχει κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα στην Super League και μετά από τη διεξαγωγή επτά αγωνιστικών βρίσκεται σκαρφαλωμένη στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Βέροια !!!

Βρίσκεται δηλαδή πιο πάνω από Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και μπαίνουν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Μάλιστα η ομάδα της Λέσβου έχει καταφέρει μέχρι τώρα κάποια αξιόλογα ρεκόρ για τις δικές της αποδόσεις αλλά και για τα στατιστικά όλων των ομάδων της Souper League.

Έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχθεί μόνο δύο γκολ και μάλιστα εκτός έδρας.

Έχει το απόλυτο στον Ταρλά αφού έχει πετύχει τέσσερις νίκες στη Μυτιλήνη και μάλιστα χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ.

Είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος η οποία σημείωσε γκολ κατά του πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΠΑΟΚ  αφού προηγήθηκε κιόλας στο σκορ μέσα στην Τούμπα και είναι η μοναδική που έκοψε βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει κερδίσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Με βάση λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία γίνεται φανερό ότι η Καλλονή μπορεί φέτος να πετύχει κάτι πιο αισιόδοξο από τον αρχικό στόχο της παραμνονής στην κατηγορία.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά που φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο οι φίλαθλοι της Λέσβου μετά τις επιτυχίες της Καλλονής άρχισαν να καλομαθαίνουν και να γίνονται πιο απαιτητικοί.

Περιμένουν περισσότερα πράγματα από την αγαπημένη τους ομάδα…

Φυσικά ο τεχνικός της Καλλονής κρατώντας πάντα μικρό καλάθι εμφανίζεται πάντα συγκρατημένος στις δηλώσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν γίναμε ξαφνικά και Μπαρτσελόνα».

Ωστόσο πάγια δική μας άποψη είναι ότι αν θες να πετύχεις κάτι παραπάνω από την παραμονή στην κατηγορία πρέπει να κυνηγάς όλα τα τρίποντα…

Είναι πιο εύκολο το τρίποντα σε έναν από τρεις εκτός έδρας αγώνες παρά τρεις βαθμοί σε αντίστοιχους αγώνες…

Στο τελευταίο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη φάνηκαν ξεκάθαρα οι προθέσεις της Λεσβιακής ομάδας η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να κυνηγά πολλούς στόχους.

aelk kerkira 1 - 0 2

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι διοικούντες της Λεσβιακής ομάδας και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της Νίκος Μιχαλάκης που έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την Καλλονή  βλέποντας τις φετινές αδυναμίες κάποιων ομάδων θέλει να τις εκμεταλλευτεί και να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα σαλόνια της  Ευρώπης.

Μπορεί όλοι στην ομάδα να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους γαι τη φετινή πορεία της Καλλονής όμως στο πίσω μέρος του κεφαλιού της βρίσκεται ο ευσεβής πόθος της εξόδου της Λεσβιακής ομάδας στην Ευρώπη.

Είναι όμως εφικτός ο στόχος αυτός;

Από πλευράς έμψυχου υλικού η ομάδα θέλει κάποιες ενισχύσεις στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου.

Θεωρούμε ότι μία από τις καλύτερες εσωτερικές μεταγραφές που έκανε φέτος η Καλλονή είναι ο κεντρικός αμυντικός Στρατής Βαλιός…

Πάντα πιστεύαμε και υποστηρίζαμε τις δυνατότητες που έχει ο αμυντικός της Καλλονής ο οποίος κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα αποτελεί μαζί με τον σταθερό όλα αυτά  τα χρόνια Ανέστη Αναστασιάδη,  εγγύηση στα μετόπισθεν της ομάδας του και θα έχει μεγάλη εξέλιξη στο μέλλον.

Ωστόσο χρειάζεται μία εναλλακτική λύση με την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αφού η θέση αυτή είναι επιρρεής σε κάρτες και ίσως χρειάζεται η αντικατάσταση κάποιου εκ των δύο.

Επί του παρόντος ο τεχνικός της Καλλονής χρησιμοποιεί ως εναλλακτική λύση τον Αντέτζο ο οποίος είναι κι αυτός μία πολύ πετυχημένη μεταγραφή και είναι ο στυλοβάτης στο δεξιό άκρο της ομάδας.

Στο αριστερό άκρο ο Γιορέντε είναι  η αποκάλυψη της φετινής Καλλονής.

Από πέρυσι μας είχε δείξει τις δυνατότητες που έχει…

Ο προπονητής του δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα με τίποτα αφού τον χρησιμοποιεί σε όλες τις θέσεις…

Στο κέντρο τα πράγματα είναι πιο απλά…

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν…

Ο Καλτσάς δείχνει να δικαιώνει τον προπονητή του που από την αρχή του πρωταθλήματος τον έχει καθιερώσει στη βασική ενδεκάδα.

Ο νεαρός μέσος της Καλλονής καταπίνει πολλά χιλιιόμετρα σε κάθε αγώνα βοηθώντας ανασταλτικά και επιθετικά την ομάδα του.

Ο Κεϊτά δίκαι κέρδισε τη θέση του στο βασικό κορμό της Καλλονής…

Σε κάθε παιχνίδι είναι ακόμα καλύτερος από το προηγούμενο καλύπτωντας το κενό του Μαρσέλο ενώ τον διακρίνει το απίσυετυτο πάθος του.

Για τον Λεοζίνιο ότι και να πούμε θα είναι λίγο…

Θεωρούμε ότι είναι ο κινητήριος μοχλός και το βαρόμετρο της απόδοσης της Καλλονής !!!

Ο Γιώργος Μανούσος είναι από τις πιο πολύτιμες μονάδες της Καλλονής…

Και είναι σημαντικό που ένας τέτοιος παίκτης είναι Λέσβιος…

Βοηθάει πολύ σε επίθεση και άμυνα…

Εκεί που τον βλέπεις στην αντίπαλή περιοχή επιστρέφει και κόβει κόντρα επίθεση μέσα στη δική μας περιοχή.

Αν απλουστεύσει λίγο ακόμα και τις επιλογές του στο επιθετικό κομμάτι θα γίνει ο το τέλιο εργαλείο για έναν προπονητή.

Το δίδυμο Χουάνμα – Ναβάρο που μας ήρθε από την Τρίπολη έχει δώσει μεγάλη σβελτάδα σε όλη την ομάδα.

Και οι δύο παίκτες έχουν πολύ καλή κατάρτιση και προσαρμόστηκαν γρήγορα με όλους τους συμπαίκτες τους.

Αινιγματική η παρουσία στην ομάδα του άσσου Ανρί Καμαρά ο οποίος ταλαιπωρείται από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ με πρόβλημα τραυματισμού και μένει εκτός  αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αν ξεπεράσει τα προβλήματα θα βοηθήσει σημαντικά…

aelk-mixalakis-kosmos

Αλλιώς το Δεκέμβριο ο Νίκος Μιχαλάκης θα πρέπει να βάλει και πάλι το χέρι και πάλι στην τσέπη του για να ενισχύσει την ομάδα του.

Άποψή μας είναι ότι με αυτές τις προδιαγραφές, τη στήριξη των φιλάθλων της και με λίγη τύχη, η Καλλονή μπορεί του χρόνου να μας τρέχει εις τας Ευρώπας !!!

Ίδωμεν…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο