6.000 εγκλωβισμένοι μετανάστες στη Λέσβο προσπαθούν να αποδράσουν με κάθε τρόπο (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-fortiga

Περισσότεροι από 6.000 μετανάστες, που εισήλθαν παράτυπα στη Λέσβο μετά τις 20 Μαρτίου, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδράσουν, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό τους.

Οι πιο πολλοί από αυτούς, έχουν πάρει στα χέρια τους έγγραφο που αναστέλλει επ’ αόριστον την απέλασή τους, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση για τη χορήγηση ή όχι πολιτικού ασύλου.

Ωστόσο μέχρι τώρα και σχεδόν τρεις μήνες μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, μόνο μία οριστική απόφαση για την απέλαση ενός 46χρονου Σύριου έχει εκδοθεί κι αυτή δεν μπορεί να εκτελεστεί, διότι ο παράτυπος μετανάστης έχει αποφυλακιστεί και έχει γίνει καπνός.

Έτσι οι εγκλωβισμένοι μετανάστες προσπαθούν να φύγουν από τη Λέσβο κυρίως κρυμμένοι σε νταλίκες και φορτηγά που ταξιδεύουν προς Πειραιά.

Οι αρχές ασφαλείας διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους και καθημερινά βρίσκουν μέσα σε φορτηγά και νταλίκες μετανάστες οι οποίοι μερικές φορές παραμένουν εκεί κρυμμένοι ακόμα και μία εβδομάδα μέχρι να ταξιδέψουν τα φορτία προς τον Πειραιά.

Δείτε στο σχετικό βίντεο που σας παραθέτουμε τους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά και τις συλλήψεις που έγιναν σήμερα το πρωί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

24 Άποψη για τα “6.000 εγκλωβισμένοι μετανάστες στη Λέσβο προσπαθούν να αποδράσουν με κάθε τρόπο (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο