Σκληρή απάντηση του Νάσου Γιακαλή σε Βασίλη Τεντόμα για την υπόθεση Lesvoshop

giakalis-tentomas-lesvoshop

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ένα βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ενημέρωση από τον εκκαθαριστή της ΑΕΝΑΛ για την πορεία των εργασιών του που αφορά την εκκαθάριση του Lesvoshop.

Έγιναν τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές αλλά αυτή που ξεχώρισε λόγω της απαράδεκτης επιχειρηματολογίας της ήταν του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Τεντόμα.

Ο κ. Τεντόμας, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπάθησε να βάλει στην ίδια μοίρα αυτούς που έκαναν το σκάνδαλο με αυτούς που το έστειλαν στη Δικαιοσύνη. Προφανώς παρασυρόμενος από την εμπάθεια του απέναντί μας, χρησιμοποίησε ψεύδη για να τεκμηριώσει ανυπόστατα επιχειρήματα.

Είπε ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα για να προχωρήσει η υπόθεση του Lesvoshop, όταν γνωρίζει ότι εμείς ήμασταν αυτοί που βάλαμε ορκωτούς λογιστές, εμείς ήμασταν αυτοί που ενημερώναμε συνεχώς το Περιφερειακό Συμβούλιο, εμείς ήμασταν αυτοί που στείλαμε τα αποτελέσματα των ελέγχων των ορκωτών λογιστών στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, στον εισαγγελέα εφετών και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και βέβαια στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Εμείς ήμασταν αυτοί που τοποθέτησαν εκκαθαριστή και ενημέρωσαν όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Τεντόμας όλα αυτά τα ξέχασε και ψευδόμενος είπε ότι δεν κάναμε τίποτα, γιατί το πραγματικό του πρόβλημα δεν είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης του Lesvoshop, αλλά να μπορέσει να δικαιολογήσει στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου τη στάση τη δική του, της παράταξής του και του κόμματός του (ΣΥΡΙΖΑ) να στηρίξουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών την υποψήφια της Ν.Δ. κ. Καλογήρου, που στο ψηφοδέλτιό της είχε πρόσωπα με αναφορές στη Νομαρχιακή περίοδο που έγινε το τεράστιο σκάνδαλο. Άλλωστε γιατί ο κ. Τεντόμας επί 3,5 χρόνια αρκείται μόνο σε δηλώσεις και δεν έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε έκανε ως πολιτικό στέλεχος και Περιφερειακός Σύμβουλος ένα έγγραφο προς τη Δικαιοσύνη που να ζητά ενημέρωση για το που βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης;

Αυτό είναι το θέμα και αυτή είναι η αλήθεια.

Αν όμως υπάρχουν ενοχές από την πλευρά τους αυτό εμένα δε με αφορά.

Δε θα αφήσω όμως κανέναν να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να αφήσει ύποπτα υπονοούμενα που θα θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου. Άλλωστε όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτόν τον τόπο! “

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο