Συνεχίζεται η κόντρα Κώστα Αστυρακάκη και Ηλία Κουνιαρέλλη – Ο Βουνάτσος λιάζεται…

astirakakis-kouniarelis

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Αστυρακάκη -Κουνιαρέλη για το θέμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Λέσβου.

Διαβάστε τι καταγγέλει ο πρώτος και τι απαντά ο δεύτερος.

Εξυπηρέτηση πολιτιστικών εκδηλώσεων από γραφείο κίνησης Δήμου

 

Επανερχόμαστε με νέο αίτημα γιατί οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι εξάλλου χρησιμοποιήθηκαν Σαββατιάτικα οδηγώντας τα φορτηγά του Δήμου προκειμένου να αφαιρέσουν καρέκλες από το Κάστρο. Για τέτοιου είδους «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» υπάρχουν οδηγοί ενώ για τις εκδηλώσεις του Δήμου δεν υπάρχουν. Προσθέτουμε την εκδήλωση των Βενιαμίνιων στο Μεγαλοχώρι με την συμμετοχή όπως κάθε χρόνο του χορευτικού τμήματος του Δήμου και απαιτούμε να βρείτε λύσεις γιατί τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί όπως και η υπόλοιπη Δημοτική περιουσία δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου.

 

1.  Α) Μεταφορά και στήσιμο εξέδρας για την εκδήλωση «Γιορτή της σαρδέλας» το πρωί.

 

Β) Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 μετακίνηση 25 ατόμων από το παρκινγκ μπροστά στο κτίριο του Δήμου προς την Σκάλα Καλλονής.  Ώρα αναχώρησης 18:00 και επιστροφή μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

2. Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 μεταφορά αντίγραφων έργων του Θεόφιλου για έκθεση. Αναχώρηση από το πρώην Δημοτικό σχολείο στο Πιργί προς Πολύκεντρο Πολιχνίτου.

Ώρα αναχώρησης 10:00.

 

3. Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 μετακίνηση 25 ατόμων από το παρκινγκ μπροστά στο κτίριο του Δήμου προς την Σκάλα Πολιχνίτου. Ώρα αναχώρησης 18:00 και επιστροφή μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

4.  Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 μεταφορά αντίγραφων έργων του Θεόφιλου για έκθεση. Αναχώρηση από το Πολύκεντρο Πολιχνίτου προς Πολιτιστικό- Συνεδριακό Κέντρο Πέτρας «Στέλιος Παυλής». Ώρα αναχώρησης 10:00.

 

5.  Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 μεταφορά- επιστροφή  έργων του Θεόφιλου. Αναχώρηση από  το  Πολιτιστικό- Συνεδριακό Κέντρο Πέτρας «Στέλιος Παυλής» προς Μυτιλήνη.

Ώρα αναχώρησης 10:00.

 

6  Τετάρτη 20 Αυγούστου μετακίνηση 25 ατόμων από το παρκινγκ του μπροστά στο κτίριο του Δήμου προς την Άναξο. Ώρα αναχώρησης 18:00 και επιστροφή μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

7.  Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 μετακίνηση 25 ατόμων από το παρκινγκ του μπροστά στο κτίριο του Δήμου προς το Πλωμάρι. Ώρα αναχώρησης 08:00 και επιστροφή μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

8. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 μετακίνηση 25 ατόμων από  το παρκινγκ μπροστά στο κτίριο του Δήμου προς Μόλυβο και επιστροφή το απόγευμα. Ώρα αναχώρησης 09:00.

 

      Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                                                                Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού

Δήμου Λέσβου

Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

 

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ

“Τις τελευταίες ημέρες έγινα δέκτης μιας απαράδεκτης και κατ’ εξακολούθηση προσβλητικής συμπεριφοράς  από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη. Οι κατηγορίες του κυρίου Αστυρακάκη περί «υπηρέτη και εκφραστή του πιο άθλιου πελατειακού συστήματος» επιστρέφονται αυτούσιες στον αποστολέα τους. Στα όσα μου καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες θα απαντήσω με στοιχεία και μόνο. Για ενημέρωση των συνδημοτών μου και για αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνω τα ακόλουθα:

–          Ως Αντιδημάρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης έχω στην αρμοδιότητα μου το Γραφείο Κίνησης το οποίο είναι αρμόδιο για την διαχείριση των οχημάτων. Δηλαδή την διάθεση των οχημάτων, την συντήρηση τους και τον εφοδιασμό τους με καύσιμα. Έχει μόνο υπαλλήλους γραφείου και δεν απασχολεί κανέναν οδηγό. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να διαθέσει κανένα οδηγό είτε σε υπηρεσία του Δήμου είτε στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

–          Ο τομέας καθαριότητας πράγματι πρόσφατα προσέλαβε 8 διμηνίτες οδηγούς για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αποκομιδής των απορριμάτων της θερινής περιόδου. Είχαμε ζητήσει να προσλάβουμε 15. Όλοι οι οδηγοί που προσλάβαμε και όσοι άλλοι εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας έχουν δίπλωμα γ΄ κατηγορίας. Διότι χρειαζόμαστε οδηγούς με δίπλωμα αυτής της κατηγορίας. Οι οδηγοί των λεωφορείων που μεταφέρουν ανθρώπους οφείλουν να έχουν δίπλωμα οδήγησης δ΄ κατηγορίας. Κατά συνέπεια αν διαθέταμε οδηγό θα βάζαμε σε κίνδυνο την ζωή των μεταφερομένων προσώπων κάτι που με τίποτα δεν θέλουμε να κάνουμε.

–          Το προσωπικό του τομέα καθαριότητας πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι συνδημότες μας για την καθαριότητα και τον φωτισμό του Δήμου. Συνεπώς με τίποτα δεν θα μπορούσε να διατεθεί για άλλες εργασίες.

–          Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Παιδείας διαθέτει δικό του Δ.Σ. και δικό του προϋπολογισμό κατά συνέπεια μπορεί να εντάξει στον προϋπολογισμό του τις δαπάνες μεταφοράς των συγκροτημάτων και όποιων άλλων προσώπων απαιτείται για την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Αν από παράληψη η δαπάνη αυτή δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του μπορούσε να ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση από το Δήμο για να καλύψει την δαπάνη. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα.

–          Είναι τραγικό να ζητείται από τον τομέα καθαριότητας να διαθέσει απορριμματοφόρο για να μεταφερθούν πίνακες του Θεόφιλου. Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Αστυρακάκης τον πολιτισμό; Έτσι τιμά τα 80 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου της Λέσβου;

Μετά από τα παραπάνω ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η σκοπιμότητα όσων ανυπόστατων υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. ”

 

 

 

                                                                    

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο