Με την παρουσία πλήθους κόσμου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα της (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανήμερα των Θεοφανίων επέλεξε φέτος η Περιφερειακή αρχή Βορείου Αιγαίου κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολιτών.

Το 2023 προεκλογική χρονιά και για την αυτοδιοίκηση και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ανακοίνωσε επίσημα ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με την ίδια ανεξάρτητη, όπως τόνισε, παράταξη ενώ προχώρησε και σε απολογισμό της θητείας του κάνοντας αναφορά και στους στόχους που θέτει η Περιφερειακή αρχή. Στη διπλανή αίθουσα παρουσίασε και τα σχέδια για την αξιοποίηση του «Σάρλιτζα», μετά από διαγωνισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα και στην κατάσταση που επικρατούσε το 2019 με 25.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο ενώ σήμερα βρίσκονται στο νησί 1800 άτομα. Ευχαρίστησε το λιμενικό «για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και για τις πραγματικές «ναυμαχίες» που γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ ανοιχτά της Λέσβου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση, κατά 45% των πόρων του νέου ΕΣΠΑ 2022 -2027, στον τουρισμό και στην πρόκληση να ανατραπεί η εικόνα που έχει η Λέσβος στο εξωτερικό για να μπορέσει να προσελκύσει ξανά το νησί τουρισμό. Τέλος, έκανε αναφορά στα μεγάλα οδικά έργα, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας όσο αφορά τις επενδύσεις και στην αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων που υπάρχουν στα νησιά της Περιφέρειας όπως το «Σάρλιτζα».

ΕΡΤ Αιγαίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο