Λέσβος ώρα μηδέν… Μετανάστες που εξεγείρονται… Οι Λέσβιοι που επιτέλους αντιδρούν… Και η Κυβέρνηση που παρακολουθεί αμέριμνη

Καζάνι που βράζει είναι από το πρωί η Λέσβος λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.

Από νωρίς το πρωί μετανάστες που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ Μόριας ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Μυτιλήνη.

Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό όλες αρχές ασφαλείας.

Στο ύψος της Ταμπακαριάς αστυνομικές δυνάμεις με την συμμετοχή ανδρών των ΜΑΤ έστησαν ανθρώπινο τοίχος, ώστε οι μετανάστες να μην φτάσουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των μεταναστών οι οποίοι άρχισαν να βάζουν φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Οι μετανάστες θέλοντας να φτάσουν με κάθε τρόπο στο λιμάνι της Μυτιλήνης διασπάστηκαν σε ομάδες και ακολουθώντας ορεινά μονοπάτια περιφερειακά της Μυτιλήνης κατάφεραν να φτάσουν σιγά σιγά στην Προκυμαία Μυτιλήνης.

Κάποιοι από αυτούς περνώντας λίγα μέτρα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έβαλαν φωτιά σε περιοχή 300 περίπου μέτρα από τις δεξαμενές καυσίμων, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς προς τα εκεί και ανάφλεξης των καυσίμων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όσοι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στη Μυτιλήνη συγκεντρώθηκαν κοντά στο Δημοτικό Θέατρο και διαδήλωνα με συνθήματα για τον απεγκλωβισμό, την ελευθερία τους και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ Μόριας.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και οι αρχές ασφαλείς προσπαθούσαν να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

Αργά το απόγευμα φαινόταν ότι η κατάσταση θα προχωρούσε σε εκτόνωση.

Όμως οι ζημιές και οι αναταραχές που δημιούργησαν οι μετανάστες κατά το πέρασμά τους μέσα από τη Μόρια, δημιούργησαν ένα κλίμα οργής και αγανάκτησης στους κατοίκους του χωριού.

Λίγο πριν νυχτώσει οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούσαν δυνατά και οι κάτοικοι της Μόριας συγκεντρώνοντας στην πλατεία του χωριού τους.

Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι…

Δεν άντεχαν άλλο…

Στη Μόρια έφτασαν αμέσως ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μτιλήνης Στρατής Κύτελης και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Λέσβου.]

Την ίδια ώρα η Ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθούσε τις ραγδαίες εξελίξεις από την Αθήνα, χωρίς να μπορεί να κάνει το παραμικρό για την εκτόνωση της κατάστασης.

Ο Κώστας Μουτζούρης ζήτησε να κηρυχθούν άμεσα οι Νομοί της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε κατάστασης άμεσης ανάγκης.

Το χρονικό των εξελίξεων σε φωτό και βίντεο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.