Οι Ροταριανοί της Μυτιλήνης τίμησαν τα εκλιπόντα μέλη του Ομίλου κατά την 65ετή λειτουργία του

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 οι Ροταριανοί της Μυτιλήνης σε μια σεμνή τελετή τίμησαν τα εκλιπόντα μέλη του Ομίλου κατά την 65ετή λειτουργία του.

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ι.Ν. Αγίων Εφραίμ και Φανουρίου στην Μυτιλήνη.

Ο ναός κατάμεστος από την μαζική παρουσία συγγενών και μελών των οικογενειών των εκλιπόντων αλλά και των μελών του Ρ.Ο. Μυτιλήνης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη σε τέτοιες περιπτώσεις προσφορά καφέ και συνοδευτικών γλυκών στην αίθουσα του ναού.

Πάνω από 100 άτομα συνωστίστηκαν στον χώρο.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Ιγνάτης Χατζηβασιλέλλης ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη θερμή ανταπόκριση και μαζική παρουσία.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τις συζύγους των ροταριανών για την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην παρασκευή και
προσφορά ποικίλων συνοδευτικών του καφέ.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την κυρία Δέσποινα Παχή, χήρα του αειμνήστου προπροέδρου του Ομίλου Στρατή Παχή, για
την προσφορά των κόλλυβων.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Σπύρος Καρδακάρης ο οποίος είπε λίγα λόγια για τους νεκρούς και την ουσιαστική συμβολή τους, στην πολυετή δράση και κοινωνική πρόσφορά του Ρ.Ο.Μ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Εμείς οι ζώντες ροταριανοί θεωρήσαμε υποχρέωσή μας ή μάλλον ηθική ανάγκη να κάνουμε τούτη την ταπεινή αλλά και σημαντική από κάθε άποψη τιμητική εκδήλωση μνήμης στους νεκρούς μας. Η εκκλησία μας κηρύττει ότι η καλύτερη προσφορά στους κεκοιμημένους πέρα απ΄ τα μνημόσυνα, δηλαδή την προσευχή, είναι κάθε πράξη ελεημοσύνης. Οι εκλιπόντες ροταριανοί προσέφεραν αρκετά, που μπορούν να συμπεριληφθούν
στην ευρεία έννοια της ελεημοσύνης, της αλληλεγγύης και της αγάπης.»

Ακολούθως αναφέρθηκε σε σειρά αξιόλογων δραστηριοτήτων και προσφορών του Ρ.Ο. Μυτιλήνης στη πόλη και στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησε άτυπο προσκλητήριο νεκρών με ανάγνωση των ονομάτων, πρώτα των ιδρυτικών μελών και στη συνέχεια με αλφαβητική σειρά των υπολοίπων, συνολικά 84 ονομάτων.

Η συγκίνηση των συγγενών ήταν έκδηλη και ευχαριστούσαν το Δ.Σ. και τα μέλη του Ρ.Ο. Μυτιλήνης για την, απρόσμενη γι΄ αυτούς, εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Για τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης
Ο Γ. Γραμματέας
Ευστράτιος Κοκκώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο