Λαμπερή εκδήλωση του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας για την παρουσίαση του ημερολογίου του 2019

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Αθηνών για την παρουσίαση του ημερολογίου του 2019, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 , στις 18:30.

Το ημερολόγιο για το 2019 αναφέρεται στη λειτουργία του μεγαλύτερου Βυρσοδεψείου των Βαλκανίων, στο Βυρσοδεψείο του Σουρλάγκα ή αλλιώς Νταμπακαριό, το οποίο συνέβαλε στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Λέσβου. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο που, όχι μόνο, απαντάει στους προβληματισμούς για τη λειτουργία του εργοστασίου αλλά προκαλεί ταυτόχρονα και το ενδιαφέρον του αναγνώστη καθώς αποτυπώνει στιγμές της ιστορίας του.

Μετά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου κα Ζαφειρέλλη Άντα , το ημερολόγιο προλόγισαν ο κ. Χατζηχρήστος Στρατής(μέλος της Συντακτικής Ομάδας του ημερολογίου), ο κ Βακάλης Νεκτάριος(πρώην Πρόεδρος της ΟΛΣΑ)ο οποίος ανάγνωσε την ομιλία της κα Καμηλάκη Αικατερίνη(πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας των Αθηνών), η οποία δεν μπόρεσε να παραμείνει στο πάνελ, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ο κ. Βογιατζής Αντώνης( Δικηγόρος και Πρόεδρος του Δ.Σ του Μουσείου Πόλεως της Αθήνας του Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία)


Στην εκδήλωση συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Παγγεραγγωτικού Συλλόγου, ενώ η βραδιά έκλεισε μελωδικά, με τις υπέροχες φωνές των συμπατριωτών μας, του Τάκη Σωτηρχέλλη, της Αγγελική Βιεννά και του Θοδωρή Τζηνέλλη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΓΕΣ και Διοικητής του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς κ. Καφετζέλλης Παναγιώτης, ο Βουλευτής κ. Τάσσος Σταύρος, ο πρώην Υπουργός και νυν Πρόεδρος του Μουσείου Βρανά στη Γέρα κ. Σηφουνάκης Νίκος, ο Αντιναύαρχος Π.Ν. κ. Παπαγιαννίδης Δημήτριος,

ο Γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Γαϊτάνης Αναστάσιος ,ο Γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των ΑΝΕΛ και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης της Καλλιθέας κ Κωστάκης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Προγραμμάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου κ. Κατσαρός Κώστας, ο Δημοτικός Σύμβουλος

Καλλιθέας κ. Κυριακόπουλος Γιώργος, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κ. Ζούζουλας Αριστομένης, ο Δικηγόρος και Πρόεδρος του Δ.Σ του Μουσείου της Πόλεως Αθηνών ΙδρύματοςΒούρου -Ευταξία κ. Βογιατζής Αντώνης, η πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας των Αθηνών κα Καμηλάκη

Αικατερίνη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής κ. Λασκαρίδης Παναγιώτης, ο Καθηγητής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Κουρούνης Γιώργος ο Καθηγητής Μαθηματικής Ανάλυσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Χατζηαφράτης Τηλέμαχος,ο Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Χατζηκωντής Βασίλειος και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και

Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κυρία Βασιλική Γέμου ,Πρόεδροι Λεσβιακών Συλλόγων και μέλη της ΟΛΣΑ.

Το ημερολόγιο διατίθεται στον Παγγεραγωτικό Σύλλογο και από τα μέλη του Δ.Σ .Πληροφορίες στα τηλ:6976698733 -6944737679.
Στη Λέσβο διατίθεται στο κατάστημα του κ.Γιαννη Τσανταρλιωτη “Προωθείν” στο Παππάδο Γέρας.
Τηλ: 2251082144

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο