Καθηγήτρια κρατάει κλειστές αίθουσες σχολείου “διώχνοντας” έτσι τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης;

Ανάστατοι είναι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, εξαιτίας της συμπεριφοράς συγκεκριμένης καθηγήτριας, η οποία αρνείται πεισματικά να παραδώσει τα κλειδιά δύο αιθουσών διδασκαλίας που κρατάει κλειστές, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, ώστε να παραδώσει τις αίθουσες αυτές, για να κάνουν εκεί μάθημα οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Ο   Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης εξέδωσε χθες την παρακάτω σκληρή ανακοίνωση, ενώ σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο προαύλιο του σχολείου μαζί με τους μαθητές.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

“Ο   Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης  εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε εκ του μη όντος και μεθοδεύτηκε το «πρόβλημα της υπεραριθμίας» των μαθητών της Α’ Λυκείου. Οι μαθητές είναι νομίμως εγγεγραμμένοι, με τους προσωπικούς μας κωδικούς TAXIS, σύμφωνα με την ισχύουσα χωροταξική κατανομή μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών εγγραφών.

Το δίκαιο και πάγιο αίτημά μας για την ανακατανομή των αιθουσών του διδακτηρίου, όπου συστεγάζεται το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης με το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, χρησιμοποιήθηκε ως εφαλτήριο για τη μεθόδευση της αυθαίρετης μετεγγραφής μαθητών, που καταλήγουν να αντιμετωπίζονται ως τυχαίοι αριθμοί και όχι ως ανθρώπινα όντα στην ευαίσθητη εφηβική ηλικία· κι όλα αυτά προκειμένου να εξυπηρετηθούν άγνωστα σε μας συμφέροντα. Το αποτέλεσμα είναι, ενώ υπάρχει σχετική απόφαση του Δημάρχου Λέσβου για παραχώρηση αιθουσών από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, αυτή να παραμένει σκανδαλωδώς ανενεργή και αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται να παραμένουν πεισματικά κλειστές κατά τρόπο προκλητικό.

Ταυτόχρονα δε, τα παιδιά μας, που έχουν ήδη ξεκινήσει να παρακολουθούν τα μαθήματα στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, να εξαναγκάζονται σε υποχρεωτική μετεγγραφή «λόγω αδυναμίας στέγασης».

Ως εκ τούτου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιμετώπισή μας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, η οποία, αν και γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα, εμμένει σε μια αντιπαιδαγωγική και άκρως επιβαρυντική για την ψυχολογία των παιδιών μας απόφαση.

Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να δώσει άμεσα απάντηση στα παιδιά μας που υποχρεωτικά και αυθαίρετα μετεγγράφονται, χωρίς καν να ερωτηθούμε, στο ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ;;;;; που τόσο εύλογα και επίμονα θέτουν.

Ευελπιστούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνειδητοποιήσουν επιτέλους τον παιδαγωγικό τους ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, αναιρώντας τις άδικες αναγκαστικές μετεγγραφές των παιδιών μας και να υλοποιηθεί η ειλημμένη απόφαση του Δημάρχου Λέσβου για την παραχώρηση των αιθουσών.”

Το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

All-focus

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο