Η “Συνύπαρξη” για τον Σταυρό στην Απελή: “Ακραία στοιχεία διχάζουν την τοπική κοινωνία”

Δελτίο τύπου έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ η «Συνύπαρξη», σχετικά με το θέμα του Σταυρού στην Απελή.

Χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο, σας το δημοσιεύουμε…

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας…

“Με αφορμή την δημόσια ανακοίνωση της «Συνύπαρξης» προς τις Αρχές για την παράνομη τοποθέτηση μεγάλου τσιμεντένιου λευκού σταυρού στην παραλία «Απελλή» Μυτιλήνης, όπου φέτος σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες κολυμβητές, τα μέλη και προσωπικά η πρόεδρος, που υπέγραφε την σχετική επιστολή δέχτηκαν χυδαίες ύβρεις «του πεζοδρομίου», απειλές, σεξιστικά σχόλια μέσω τηλεφώνου,  μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Τα μέλη της Συνύπαρξης καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται έντονα για την επιχειρούμενη διαστρέβλωση του ζητήματος είτε από μεμονωμένα άτομα (κυρίως με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο) είτε από κύκλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και παραθρησκευτικών , ξενοφοβικών οργανώσεων καθώς και πολιτών που παραπλανήθηκαν από  διαστρεβλωμένους τίτλους και αναρτήσεις, όπου αναφέρονταν απίστευτα ψέματα, όπως ότι η Συνύπαρξη ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από τη Λέσβο για να μην ενοχλούνται οι “λαθρομετανάστες”(!), κ.ά.

Διευκρινίζουν δε τα εξής:

  • Ο σταυρός δεν προ υπήρχε (όπως διαστρεβλωμένα διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα) αλλά στήθηκε από αφέλεια ή από σκοπιμότητα για να αποτρέπει τους μετανάστες να έρχονται για κολύμβηση εκεί.
  • Τα μέλη τoυ συλλόγου της Συνύπαρξης στα 20 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους από το 1998 στην υπόθεση της Ειρήνης και του Ανθρωπισμού πάρα πολλές φορές συνεργάστηκαν με την εκκλησία (Τοπική, Οικουμενικό Πατριαρχείο και Καθολικούς) σεβόμενα παράλληλα διαφορετικές πεποιθήσεις και απόψεις άλλων θρησκειών και δογμάτων.
  • Όλα αυτά τα χρόνια επίσης, τα μέλη της Συνύπαρξης προσπαθούν οι δράσεις τους να εναρμονίζονται με την τοπική κοινωνία και να μην προκαλούν αναιτιολόγητα.

Ασφαλώς και σέβονται την κοινή γνώμη και αγωνιούν όπως όλοι οι πολίτες του νησιού σήμερα για την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργούν οι αυξανόμενες ροές και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι ίδιοι, αλλά και οι ¨φιλοξενούμενοι¨ εδώ μετανάστες – πρόσφυγες. Σχετική η προχθεσινή επιστολή τους στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βίτσα με την οποία επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη απεγκλωβισμού , άμεσα , τώρα, των συσσωρευμένων στη Μόρια  συνανθρώπων μας , όπως άλλωστε είχε ο ίδιος δεσμευτεί.

Τέλος σε κάθε περίπτωση η Συνύπαρξη καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τα ακραία αυτά στοιχεία, που διχάζουν την τοπική κοινωνία καλλιεργώντας το μίσος.”

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο