Ερώτηση Αθανασίου σε Κουρουμπλή για τη δρομολογιακή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου

Επίκαιρη Ερώτηση

 Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή

 Θέμα: Δρομολογιακή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου

 Κύριε Υπουργέ,

Η εν θέματι δρομολογιακή σύνδεση αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τα δύο ακριτικά νησιά μας, όπως άλλωστε γνωρίζετε και ενημερωθήκατε και από τις συναντήσεις σας με τον Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη και τη Δήμαρχο του Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή.

Όπως άλλωστε προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου, δεσμευθήκατε να εξετάσετε θετικά τα ζητήματα αυτά και να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας τέθηκαν τόσο τα αιτήματα μας για την τροποποίηση των φετινών δρομολογίων τόσο και η πρόταση μας για την νέα σύμβαση. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου έδειξαν να κατανοούν την ανάγκη για βελτίωση των δρομολογίων στην τρέχουσα περίοδο αλλά το μπαλάκι το έριξαν στην εταιρεία μιας και η τρέχουσα σύμβαση δεν το προβλέπει. Σαφώς από την συνάντηση βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα όσο και υποχρεώσεις απο μέρους μας για να προλάβουμε τις εξελίξεις στην νέα σύμβαση. Οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να είναι εστιασμένες στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».

Επειδή κε Υπουργέ η τουριστική περίοδος ξεκινά σύντομα.

Επειδή η πρόσβαση στα 2 ακριτικά μας νησιά, τον Αγ. Ευστράτιο και τη Λήμνο, είναι ήδη προβληματική, ιδιαίτερα δε κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Επειδή τα νησιά μας ήδη υφίστανται οικονομική πίεση λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από 1/1/2018.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

 

Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε άμεσα προκειμένου να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας απέναντι στους κατοίκους και τους φορείς των νησιών μας για την εν θέματι δρομολογιακή τους σύνδεση;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

 

Χαράλαμπος Αθανασίου

Βουλευτής Νομού Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο