3η έκθεση στη Μυτιλήνη με θέμα «Στατικός Μοντελισμός και Ιστορική αναπαράσταση»

montelismos

Ενημερώνουμε τον κόσμο της Μυτιλήνης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας  ότι το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Μαΐου 2014, θα πραγματοποιηθεί, για τρίτη φορά στο νησί μας, έκθεση με θέμα «Στατικός Μοντελισμός και Ιστορική αναπαράσταση». Η έκθεση γίνεται υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ (HEL.MO) με διοργανώτρια αρχή τα μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΕLMO B. AIΓΑΙΟΥ.  Παράλληλα την Κυριακή 4 Μαΐου στις 11:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα  ” Μοντελισμός:  τέχνη ,αλλά και εργαλείο εκπαίδευσης” από το μέλος του συνδέσμου Νικόλα Μάγειρα.

Θα εκτεθούν πολλά αντιπροσωπευτικά δείγματα κατασκευών των μελών του συνδέσμου, με  τα περισσότερα από αυτά να έχουν λάβει διακρίσεις  σε Πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την αξία αυτού του δημιουργικού χόμπι, που δεν αποτελεί ένα «παιχνίδι» αλλά όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, αποτελεί αντικείμενο τέχνης, υψίστης ικανότητας ταυτόχρονα με ιστορική μελέτη. Συνάμα θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση κατασκευών των παιδιών που φοίτησαν για πρώτη φορά στο Νεανικό Εργαστήρι Μοντελισμού που ξεκίνησε να λειτουργεί ο σύνδεσμος πριν ένα χρόνο.

Η δυναμικότητα του νησιού, αρχίζει με μικρά βήματα ολοένα να μεγαλώνει, και ελπίζουμε ότι θα αποκομίσετε  μια σαφή ιδέα για το πώς μπορεί ένα άψυχο αντικείμενο να σμικρυνθεί υπό κλίμακα και να μεταμορφωθεί ώστε να συγκρίνεται με το αληθινό του. Κατ’ επέκταση θα δώσουμε για ακόμα μια φορά την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί, να ενημερωθεί πλήρως από έμπειρους μοντελιστές με εμπειρία ετών, αλλά και να αποτελέσουμε το έναυσμα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν σωστά και να αδράξουν την ευκαιρία προκειμένου να ξεφύγουν από παράπλευρες ασχολίες που δεν έχουν να προσφέρουν σχεδόν τίποτα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης , το οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για το ενδιαφέρον που έδειξε για τρίτη συνεχή χρονιά μέσω του κ. Αστυρακάκη  Πρόεδρου του Οργανισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Μαΐου 2014 , από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

(Πληροφορίες σχετικά, στο τηλέφωνο 6930209167 κ. Μιχάλη Αποστράκη)

Θα θέλαμε τέλος να ενημερώσουμε ότι για τους φίλους μας από την υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν στην έκθεση μας είτε για να παρουσιάσουν κάποιες κατασκευές τους είτε απλά για να μας επισκεφτούν η BLUE STAR FERRIES προσφέρει έκπτωση 30% στα εισιτήρια της και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ προσφορά 10 ευρώ ανά κλίνη την βραδιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο